Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Piațeta Italiană a devenit pietonală pentru o zi – Primăria Sectorului 2 anunță o schimbare permanentă. Radu Mihaiu: Așa ar trebui să fie orașul zi de zi

În weekendul ce tocmai s-a încheiat, Piațeta Italiană din București a fost transformată într-un punct de întâlnire, de socializare, un loc dedicat comunității, grație evenimentului DivAirCity Day, organizat de Primăria Sectorului 2 București, în parteneriat cu ARCEN și Universitatea Tehnica de Construcții București – UTCB.

Într-o zi obișnuită, piațeta este, de fapt, o parcare improvizată, un tetris de mașini. Sâmbătă, acestea au fost înlocuite cu mobilier urban, plante și mai ales oameni, care au petrecut timp într-o atmosferă prietenoasă, au învățat mai multe despre oraș și au putut lua parte la diferite ateliere de mediu.

Primăria Sectorului 2: Ne dorim o schimbare pe termen lung.

Primăria Sectorului 2, prin vocile edilului Radu Mihaiu, dar și a viceprimarului Andrei Panaitescu, și-a exprimat intenția de a transforma Piațeta Italiană, dar și altele, în spații de întâlnire, de loisir. 

”Așa ar trebui să fie orașul zi de zi. Iar piața Italiană așa va rămâne. Se va transforma într-un punct de întâlnire, într-un spațiu pentru comunitate. Proiectul e gata. Indicatorii aprobați. Până la sfârșitul anului această piață va rămâne a oamenilor.”, a anunțat primarul Radu Mihaiu, prin intermediul unei postări pagina sa de Facebook.

Proiectul de amenajare a piațetei Stefanik (Italiană)

De asemenea, Viceprimarul Sectorului 2, Andrei Panaitescu, a oferit mai multe explicații: „Mă bucur că reușim să aducem o comunitate în jurul unui spațiu care până acum era poluat de mașini şi cam atât. Noi vrem ușor-ușor să transformăm zonele centrale din Sectorul 2 în zone mult mai prietenoase cu pietonii. Piațeta acesta va fi probabil în vară transformată. În centrul piațetei vom avea o zonă pietonală, iar perimetral va mai fi permisă circulația auto pentru că noi credem că schimbările trebuie să se producă pas cu pas. Nu putem sări dintr-o extremă direct în cealaltă”.

Primăria mai amenajează o piațetă în Noul Centru Vechi.

O alte piațetă pe care Primăria Sectorului 2 intenționează să o amenajeze în cursul acestui an este la intersecția din Strada Mântuleasa și Strada Negustori. Astfel, în intersecție se vor reconfigura circulațiile rutiere pentru a face loc unor spații pietonale mai ample, un loc de întâlnire și mai multe spații verzi. 

În zona Moșilor Vechi se reabilitează mai multe străzi, în cadrul proiectului Noul Centru Vechi. Primăria Sectorului 2 dorește să crească atractivitatea zonei, să pună ordine în modul cum se circulă și modul cum se parchează, să crească suprafața spațiilor dedicate pietonilor, dar și sporească siguranța.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă