Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Porsche își înființează propriile hub-uri de încărcare pentru mașini electrice, care dispun de multiple facilități și folosesc energie regenerabilă

Porsche intenționează să înființeze propriile puncte de încărcare rapidă pentru mașini electrice, de-a lungul celor mai importante rute din Europa, potrivit unui comunicat publicat recent de constructorul german.

Un prim astfel de hub, numit Porsche Charging Lounge, s-a deschis miercuri, 26 iulie, în proximitatea orașului german Bingen. Noua locație-pilot cuprinde 6 stații de încărcare rapidă (DC) de 300 kW și 4 stații de încărcare normală (AC) de 22 kW

După cum informează sursa citată, alte hub-uri Porsche Charging Lounges sunt planificate în prezent pentru Germania, Austria și Elveția. 

Primul Porsche Charging Lounge din Bingen, Germania – zona stațiilor de încărcare. Sursă foto: Porsche AG

Noile hub-uri, “perfect adaptate cerințelor șoferilor Porsche în privința călătoriilor lungi”

Noile puncte de încărcare Porsche vor fi situate în apropierea rutelor cu un flux semnificativ de trafic și vor dispune de “performanțe de încărcare foarte ridicate”, fiind deschise 24/7, transmite producătorul auto. În plus, hub-urile vor fi “perfect adaptate cerințelor șoferilor Porsche în privința călătoriilor lungi”. 

Locațiile Porsche Charging Lounges sunt destinate tuturor modelelor electrice (EVs) și plug-in hybrid (PHEVs) de la Porsche. 

În prezent, stațiile de încărcare rapidă dispun de o putere de maximum 300 kW, dar pot fi îmbunătățite pentru a oferi viteze de încărcare și mai mari. Constructorul din Stuttgart informează că, până la începutul anului viitor, ar trebui ca punctele de încărcare rapidă să fie capabile să furnizeze o putere de 400 kW.

Procesele de încărcare folosesc energie din surse regenerabile certificate

Primul Porsche Charging Lounge din lume, cel din Bingen, este încălzit și dotat cu aer condiționat de o pompă de căldură care funcționează fără combustibili fosili. O parte din energia electrică necesară este furnizată de sistemul fotovoltaic de celule solare de pe acoperiș. Mai mult, sistemul de management digital al clădirii optimizează consumul de energie: de exemplu, lumina este redusă automat atunci când în perimetrul hub-ului nu există clienți. 

Pentru a asigura o vizită plăcută, în zona de lounge există facilități sanitare moderne, precum și o gamă largă de băuturi răcoritoare și gustări. Plata se pot face utilizând carduri de debit și de credit, precum și prin intermediul Apple Pay sau Google Pay. De asemenea, este disponibilă și o rețea Wi-Fi de înaltă performanță. 

Facilități de care beneficiază clienții Porsche Charging Lounge, Bingen. Sursă foto: Porsche AG

Un acoperiș subțire, care pare să plutească, conectează punctele de încărcare cu clădirea. Zona de lounge este vitrată de la podea la tavan, creând o tranziție lină între interior și exterior. Totodată, culorile luminoase și lemnul creează o atmosferă plăcută pentru oaspeți.

Porsche Charging Lounges vor fi afișate în sistemele de navigație din dotarea autoturismelor Porsche

Datorită Serviciului de Încărcare Porsche (Porsche Charging Service), prețul de încărcare în cadrul noilor locații este de 33 de cenți pe kilowatt oră. Pentru a accesa stațiile de încărcare și zona de lounge, clienții vor avea nevoie de un Porsche ID, care trebuie să fie conectat la mașină. Dacă plăcuța de înmatriculare este stocată în Porsche ID, bariera se va deschide datorită recunoașterii automate. 

Serviciul de Încărcare Porsche (Porsche Charging Service) permite accesul la punctele de încărcare a unei game de furnizori din întreaga lume. Rețeaua cuprinde în prezent peste 436.000 de puncte de încărcare în peste 20 de țări europene. Aceasta include aproape 25.300 de puncte de încărcare cu o capacitate de încărcare de peste 150 kW DC și peste 500 de locuri de încărcare rapidă în rețeaua IONITY din Europa. 

Peste 600 de reprezentanțe Porsche au adus o contribuție semnificativă la extinderea rețelei de infrastructură de încărcare la nivel mondial, iar peste 1.000 de puncte de încărcare de înaltă performanță pentru clienți au fost puse în funcțiune până acum. 

Porsche a trasat o cale ambițioasă către electrificare. În anul 2030 ne dorim ca peste 80% din mașinile pe care le livrăm să fie complet electrice. Această accelerare ambițioasă necesită o rețea de înaltă performanță și densă de încărcare rapidă

Oliver Blume, președintele Comitetului Executiv al Porsche AG, potrivit comunicatului.

via Porsche AG

Credit foto: Porsche AG

Total
0
Shares
Pe aceeași temă