Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Proiectul Parcului Lacul Morii a intrat în linie dreaptă. Ciprian Ciucu a anunțat finalizarea studiului de fezabilitate. Când începe execuția lucrărilor

”Avem gata Studiul de Fezabilitate pentru Parcul Lacul Morii ce va fi amenajat în zona adiacentă, incluzând și insula Îngerilor! Aproximativ de 20 hectare!”, a anunțat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, subliniind că documentul ”este destul de detaliat, ceea ce înseamnă că proiectarea întregului ansamblu, la care s-a lucrat în paralel, nu va dura mai mult de 2 luni de zile”.

Edilul a mai menționat că, după definitivarea proiectării, va emite autorizațiile de construire necesare și va scoate la licitație lucrările pentru a fi executate. ”Cu acest nou parc liniar, amenajat în jurul unui lac tehnic, antropic, într-o zonă foarte murdară dar acum curățată, Bucureștiul va mai obține încă 13.3 hectare de spațiu verde cu facilități sportive și culturale. Proiectul este foarte prietenos cu mediu, cu speciile de plante și animale din areal”, a punctat Ciprian Ciucu.

Biroul de arhitectură Metapolis Architects Belgia, prin filiala sa din România, autorul proiectului

Primăria Sectorului 6 împreună cu Ordinul Arhitecților din România au lansat în august 2022 un concurs internațional de soluții, câștigătorul desemnat fiind Metapolis Architects Belgia, prin filiala sa din România. Autorii proiectului care va fi implementat sunt arhitecții Mircea Munteanu și Cristian Panaite, iar colaboratorii Diana Sava, Mihai Șom, Laura Dinu și Bogdan Stoicescu. De asemenea, la realizarea proiectului câștigător a participat și Studio de Peisaj Ana Horhat, prin echipa alcătuită din Ana Horhat, Ivona Svinți și Claudia Uglea.

”Firma de arhitecți-peisagiști care a realizat Studiul de Fezabilitate și proiectarea a fost selectată de către Ordinul Arhitecților (deci nu de către Primărie) printr-un concurs internațional de soluții, ceea ce reprezintă o bună practică. Eu, personal, sunt foarte mulțumit de rezultat și aștept susținere pentru acest proiect din parte tuturor părților implicate!”, a mai precizat primarul Sectorului 6.

Indicatorii Parcului Lacul Morii, pe scurt

  • Suprafață totală: 20 de hectare
  • Suprafață zonă de intervenție pe apă: 0,8 hectare;
  • Suprafață zonă de intervenție pe apă: 19 hectare;
  • Suprafață plantată și înierbată: 13,3 hectare;
  • Număr arbori noi plantați: 1130;
  • Număr terenuri multisport: 4;
  • Număr terenuri de volei pe nisip: 6;
  • Număr terenuri de volei pe iarbă: 2;
  • Număr locuri de joacă pentru copii, pe diferite categorii de vârste: 6;
  • Număr pavilioane multifuncționale: 17

Investiție de 20 milioane de euro. Lucrările vor fi etapizate pe 3 ani

Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar. Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la insulă, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe patru paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Insula Lacul Morii sau „Insula Îngerilor”, în care nu s-a mai investit din 1989, va prinde și ea viață, fiind punctul de atracție al parcului. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori. După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete. Investiția totală a acestei ample lucrări este de circa 20 milioane de euro, iar lucrările vor fi etapizate, pe următorii trei ani. Primele lucrări vor fi demarate în acest an.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă