Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

BRD a lansat primele credite verzi pentru populație. Anca Nuțiu: ”Construim un viitor mai bun și mai sustenabil”

BRD Groupe Societe Generale își diversifică gama de produse de creditare retail prin lansarea primelor sale credite verzi: creditul pentru consum Expresso Verde și creditul ipotecar Habitat Verde, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

”În cadrul strategiei noastre legate de ESG (Enviromental, Social and Governance) ne-am stabilit o misiune clară, aceea de a construi împreună cu clienții noștri un viitor mai bun și mai sustenabil. De aceea, ne bucurăm că putem contribui concret, prin intermediul acestei game cuprinzătoare de credite verzi, la tranziția către activități cu mai puține emisii de dioxid de carbon și cu un impact redus asupra mediului înconjurător”, a spus Anca Nuțiu, Directorul Executiv al departamentului Customer Value Management.

Ce poți cumpăra cu creditul verde pentru nevoie personale

Creditul Expresso Verde se acordă în unitățile băncii și susține clienții în achiziția atât a unor autoturisme electrice sau hibrid de tip plug-in, care generează emisii de carbon sub 50gCO2/km, cât și a unor echipamente care reduc amprenta de carbon, sau îmbunătățesc eficiența energetică a unei cladiri, cum ar fi: biciclete / trotinete / motorete / scutere electrice, panouri solare / fotovoltaice, pompe de caldură, inclusiv instalații auxiliare, convectoare, unități de stocare a energiei termice și electrice produsă din surse regenerabile, ferestre tip termopan, centrale termice, inclusiv instalații auxiliare și boilere, echipamente de aer condiționat etc.

Creditul Expresso Verde este acordat în condiții de preț avantajoase, clienții prezintă băncii factura în baza căreia, după aprobarea creditului, banca va plăti suma necesară, direct din contul curent al clientului, către vânzător / dealer auto.

Valoarea maximă a finanțării este de 130.000 RON, iar durata maximă a creditării este de 60 de luni. Creditul este oferit clienților cu dobânzi cuprinse între 6,25% și 13,79%, în funcție de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanța veniturilor, existența unui istoric de creditare și modul în care au fost rambursate creditele deținute până în prezent etc.

La rândul său, creditul Habitat Verde finanțează cumpărarea de locuințe verzi, certificate de RoGBC (Romanian Green Buildings Council) și care sunt încadrate în clasa de eficiență energetică A, conform Certificatului de performanță energetică a clădirii.

„Lansat în 2014, programul Green Homes & Green Mortgage se extinde acum în 17 țări prin inițiativa internațională “SMARTER finance for families” care încurajează dezvoltarea soluțiilor de finanțare verde. Ne bucurăm că BRD s-a alăturat programului prin creditul ipotecar Habitat Verde pentru locuințele verzi certificate de Romania Green Building Council”, a spus Monica Ardeleanu, Director Executiv, Romania Green Building Council.

Caracteristicile unei locuințe sustenabile, luate în calcul la acordarea unui credit verde

Locuința verde este o locuință sustenabilă, care respectă ultimele cerințe în proiectare, construcție și operare pentru a minimiza impactul pe care locuința îl are asupra mediului și, implicit, asupra locuitorilor săi. Cele mai importante aspecte ale unei locuințe verzi sunt:

  • Este eficientă energetic și folosește cât mai multă energie verde (din surse regenerabile), generând un impact pozitiv nu numai asupra mediului, ci și asupra locuitorilor săi, prin costuri mai mici cu utilitățile
  • Este construită din materiale sustenabile, durabile, de o calitate superioară, care vor micșora costurile pentru reparaţii, ajută la producerea unei cantităţi mai mici de deșeuri și la reducerea impactului asupra mediului de-a lungul timpului
  • Calitatea aerului din interior este îmbunătățită prin soluții de ventilație și prin utilizarea vopselelor, lacurilor și adezivilor fără compuși toxici.

Durata maximă a împrumutului este de 30 de ani, iar clienții pot opta pentru o structură de dobândă fixă sau variabilă pentru întreaga perioadă de creditare, sau pentru o dobândă fixă în primii 8 sau 15 ani, urmată de dobândă variabilă. Pentru clienții care dețin un avans de minimum 25% și aleg dobânda variabilă pe toată perioada de creditare, oferta de creditare este IRCC + 2,10% marjă fixă (față de oferta IRCC + 2,25% marjă fixă pentru finanțarea unui imobil convențional), iar pentru cei care aleg dobânda fixă, oferta pornește de la 4,99% dobândă fixă în primii 8 ani, urmată de IRCC + 2,10% marjă fixă (față de oferta 5,49% dobândă fixă în primii 8 ani, urmată de IRCC + 2,25% marjă fixă, pentru finanțarea unui imobil convențional).

Total
0
Shares
Pe aceeași temă