Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Raiffeisen Bank revine cu o nouă emisiune de obligațiuni sustenabile la BVB în valoare de peste 369 milioane de lei

Raiffeisen Bank, jucător important în sectorul bancar din România și unul dintre cei mai activi emitenți la bursă în implementarea și promovarea finanțărilor verzi pe piața de capital, listează astăzi, 28 februarie, a treia emisiune de obligațiuni sustenabile, în valoare de peste 369 milioane de lei, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.

Obligațiunile, care se vor tranzacționa sub simbolul bursier RBRO27C, reprezintă prima emisiune de obligațiuni pe care Raiffeisen Bank o listeaza la Bursa de Valori București anul acesta și a 7-a emisiune de obligațiuni tranzacționabilă la bursa, valoarea lor totală fiind de 3,7 miliarde de lei.

Obligațiunile sustenabile, nepreferențiale, negarantate, de tip senior, eligibile pentru cerința minimă de fonduri proprii și pasive eligibile, denominate în lei au maturitate 5 ani, fiind scadente în 7 decembrie 2027 și dobândă fixă anuală, de 8,817%. Raiffeisen Bank a emis și vândut către investitori calificați, 703 obligațiuni, cu o valoare nominală de 525.000 de lei.

7 emisiuni de obligațiuni, care însumează o valoare totală de peste 3,7 miliarde de lei

„Prima zi de tranzacționare a acestei emisiuni de obligațiuni sustenabile lansată de Raiffeisen Bank la finalul anului trecut este un moment pe care vreau să îl celebrez cu toți cei care au contribuit la reușita programului. Suntem mândri că premiera pe care am marcat-o pe piata de capital locală în 2022, prin lansarea Cadrului pentru Obligațiuni Sustenabile, afirmă angajamentul nostru continuu pentru un banking responsabil, în sprijinul proiectelor care aduc valoare în comunitate și mediu”, a declarat Romulus Mircea, Director Direcția Trezorerie, Raiffeisen Bank.

„Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai activi emitenți din sistemul financiar-bancar pe piața de capital locală, cu 7 emisiuni de obligațiuni care se tranzacționează astăzi la BVB și care însumează o valoare totală de peste 3,7 miliarde de lei. Este a 3-a emisiune de obligațiuni sustenabile a bancii listată la bursă, alături de alte 3 emisiuni de obligațiuni verzi. Particularitățile acestor emisiuni de obligațiuni reconfirmă direcția pe care atat noi, cât și investitorii, o considerăm importantă pentru societatea în care trăim, și anume sustenabilitatea tuturor proiectelor finanțate prin piața de capital. Ne dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea sustenabilă a economiei României prin mecanismele pieței de capital și să vedem tot mai mulți emitenți consecvenți în implementarea proiectelor dedicate sustenabilității”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Raiffeisen Bank, prima bancă din România care a emis o emisiune de obligațiuni verzi

Emitentul va utiliza o sumă echivalentă cu veniturile nete obținute din emisiunea de obligațiuni pentru finanțarea și/sau refinanțarea, parțial sau integral, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, precum Împrumuturi Verzi și Social Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale. Diferența până la 100% va fi alocată categoriilor verzi, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligațiuni pentru Sustenabilitate al băncii.

Raiffeisen Bank a listat primele sale obligațiuni la Bursa de Valori București în anul 2013. În cei 10 ani, banca a listat la bursă 9 emisiuni de obligațiuni, dintre care două au ajuns deja la scadență. În anul 2021, Raiffeisen Bank a marcat o premieră pe piata de capital, dar și în sectorul bancar românesc prin listarea pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București a primei emisiuni de obligațiuni verzi în valoare de peste 400 milioane de lei.

În anii care au urmat, banca a continuat să emită și să listeze noi obligațiuni verzi, dar și sustenabile, ajungând ca astăzi, valoarea tuturor emisiunilor Raiffeisen Bank tranzacționate la bursa să fie de 3,7 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă