Primăria Sectorului 6 va amenaja un nou spațiu de joacă în cartierul Grozăvești, pe Bulevardul Splaiul Independenței nr. 202E. Proiectul este parte dintr-un demers mai amplu de regenerare urbană în cartierul Grozăvești, prin care se reorganizează circulația și se creează mai multe spații publice, inclusiv trotuare civilizate și libere de mașini.
Inițiativa primarului Ciprian Ciucu a fost aprobată recent în ședința Consiliului Local al Sectorului 6. Investiția totală este estimată la peste 3,3 milioane de lei, iar lucrările vor dura aproximativ 15 luni.
„Acel spațiu verde cu loc de joacă va fi o gură de oxigen pentru locuitorii din Grozăvești. Investiția chiar merită, se va amortiza în câțiva ani!”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.
Teren închiriat de la o companie de stat din energie
Viitorul loc de joacă va fi amenajat pe un teren de 3.082 mp, în prezent în proprietatea Electrocentrale Grup S.A., companie aflată în totalitate în proprietatea Statului Român, prin Ministerul Energiei. Societatea are ca obiect principal de activitate producția, transportul și distribuția energiei electrice.
Potrivit consilierului local Mihaela Ștefan (USR), Primăria Sectorului 6 va închiria terenul de la Electrocentrale Grup, iar costul anual al chiriei se ridică la aproximativ 40.000 de euro.
Totodată, prin intermediul unei postări pe Facebook, Mihaela Ștefan atrage atenția asupra acestui paradox bucureștean: ”Zeci de hectare de terenuri din Bucuresti sunt in proprietatea unor societăți comerciale ale statului român a căror existență este justificată de gestionarea lui, toate astea în timp ce administrațiile bucureștene nu au terenuri pentru creșe, grădinițe sau locuri de joaca.”
Cum va arăta noul parc de pe Splaiul Independenței
Planul de amenajare include:
- Două zone de joacă pentru copii cu vârste între 2-6 ani și 6-12 ani, dotate cu trambuline, leagăne, balansoare, jucării cu arcuri, tobogane și elemente de cățărare;
- Suprafață antitraumă din tartan colorat (albastru, verde, galben și roșu);
- Reamenajarea aleii principale ca pistă de alergare;
- Plantarea de arbori, arbuști și flori din specii locale, rezistente și cu întreținere redusă;
- Mobilier urban nou – bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat;
- Reconfigurarea parcărilor existente și crearea de noi locuri de parcare.