Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Curiera devine primul serviciu de curierat 100% electric din România

Curiera Transport Solutions a trecut în noul an cu o flotă de mașini 100% electrice, devenind prima companie de curierat din România eco-friendly, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

Un lot de 6 vehicule de logistică 100% electrice, model DFSK EC-35, achiziționat prin SUVCARS, a ajuns în luna decembrie. Astfel, SUVCARS și Curiera au făcut împreună pasul „neutralității carbonului”. Autoturismele din flota companiei au fost achiziționate în 2022, în urma unei investiții de peste 1 milion de euro în eficientizarea activității.

Curiera sprijină clienții în eficientizarea activității de logistică și selectează în mod special vehicule cu cea mai bună protecție a mediului și a performanțelor economice, ca vehicule logistice speciale.

„Emisiile care intră sub Scope 3 reprezintă un procent surprinzător de mare din emisiile totale pentru multe companii, adesea cea mai mare parte din totalul acestora. Contractarea serviciilor prestate cu ajutorul mașinilor electrice ne ajută nu doar în procesul de raportare, de a face un pas înainte către NET 0 Emissions, dar și din punct de vedere financiar, în relație cu partenerii.

Curiera este un răspuns viabil, sustenabil în procesul de raportare NFRD, reducerea amprentei emisiilor, prin susținerea cercului de excelență al furnizorilor de curierat rapid pentru companiile atente cu mediul”, spune Silvia Duță, CEO & Fondator Curiera Transport Solutions .

Curiera sprijină clienții care își doresc eficientizarea activității prin includerea acestor tipuri de vehicule care susțin atât obiectivele de mediu, cât și performanțele economice. Vehiculele EC- 35 au performanțe excelente în ceea ce privește puterea, confortul la rulare, spațiul de încărcare și consumul de energie la 100 de kilometri de sarcină.

Primele 4 mașini electrice achiziționate sunt marca Nissan, urmate de autovehiculele DFSK EC-35. Odată cu sosirea acestui lot de mașini electrice, Curiera a scos din circuit autovehiculele pe carburant, acestea urmând a fi folosite doar în cazuri excepționale.

„Anul 2022 a fost un an de expansiune și investiție. Pentru anul 2023, avem planuri la fel de ambițioase. Pe lângă mărirea flotei electrice, ne dorim să facem din ce în ce mai puțină intermediere și să devenim un serviciu de curierat de sine stătător. Majoritatea colaboratorilor s-au îndreptat către noi datorită misiunii de a fi cât mai responsabili cu mediul și cu societatea. Vom continua să respectăm toate promisiunile și să ne extindem în acord cu valorile companiei.” continuă Silvia Duță, CEO & Fondator Curiera Transport Solutions.

Încă 3 mașini electrice sunt așteptate să ajungă în parcul auto în două luni. În funcție de disponibilitatea producătorilor și de plafoanele facilităților fiscale, Curiera estimează ca ar putea suplimenta parcul auto cu încă 10 mașini electrice, până la finalul anului 2023.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă