Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Parcul de vehicule electrice înmatriculate în România a ajuns în luna octombrie la 22.100 de unități. Care sunt cele mai bine vândute modele electrice

analiză prezentată de LEKTRI.CO, un start-up românesc specializat în soluții de încărcare pentru vehicule electrice, dezvăluie că parcul de mașini electrice înmatriculate în România a ajuns în luna octombrie la 22.100 de unități. 

Numărul de vehicule electrice înmatriculate în România în fiecare lună din anul 2021, respectiv 2022. Sursă: LEKTRI.CO

Strict în luna octombrie au fost înmatriculate 842 de vehicule electrice. Cel mai bine vândut model al lunii trecute a fost Dacia Spring (399 unități vândute), urmat de Tesla Model 3 și Tesla Model Y. Segmentul high-end, unde sunt contabilizate modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes-Benz și Porsche a înregistrat 63 de noi înmatriculări.

Topul primelor trei modele înmatriculate în România în octombrie arată identic cu cel din luna septembrie. 

Dacia Spring, modelul electric preferat al românilor

Dacia Spring este liderul clasamentului, înregistrând un total de 7.633 de unități înmatriculate în România. La depărtare, locul secund este ocupat de Renault ZOE, cu un total de 2.098 de unități înmatriculate, iar pe locul 3 se află Volkswagen E-UP, cu un total de 1.206 unități înmatriculate. Locurile 4, 5 și 6 sunt ocupate de Tesla Model 3 (1.147 unități), Hyundai Kona (908 unități) și BMW i3 (852 unități). 

25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului, un scenariu optimist

“Previziunile din lunile trecute de a atinge cifra de 25.000 par a nu mai fi chiar atât de realiste, dar privind la datele din ultimele două luni ale anului trecut, ne păstrăm optimismul”, apreciază specialiștii LEKTRI.CO.

“Numărul vehiculelor electrice înmatriculate în 2022 a ajuns la 9.217 unități și avem încrederea că noile modele disponibile pe piața din România vor pune umărul la treabă, susținând creșterea exponențială a adopției de vehicule nepoluante”, a mai informat LEKTRI.CO. 

Pe teritoriul României sunt 2.934 de stații de încărcare publice

Conform indexului LEKTRI.CO, la capitolul infrastructurii de încărcare se contabilizează doar încărcătoarele publice, fără restricții, iar cele mai utilizate sunt încărcătoarele AC Type 2 și cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO. Totodată, numărul stațiilor de încărcare raportate nu este unul oficial, ci mai degrabă o estimare. Conform portalului PlugShare, la data de 10.11.2022 pe teritoriul României sunt 2.934 încărcătoare publice, dintre care 721 CCS/CHAdeMO și 2.183 Type 2, distribuite în 1.336 locații.

În continuare, 30 de încărcătoare aparțin rețelei Tesla Supercharger, fiind distribuite în 5 locații: Timișoara, Sibiu, Pitești, București și Constanța. Numărul locațiilor de încărcare a crescut cu 1,7%, cel al încărcătoarelor Type 2 tot cu 1,7%, iar cel al încărcătoarelor rapide de tip CCS/CHAdeMO cu doar două unități (0,3%). Creșterile sunt raportate la luna precedentă.

Via LEKTRI.CO

Total
0
Shares
Pe aceeași temă