Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

SuperCupa României la Karting Electric revine la Constanța. Ionuț Rusu: Mobilitatea urbană durabilă este una dintre provocările principale cu care se confruntă orașele”

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Asociația Sportivă „Clubul de Karting Electric Bucuresti” organizează circuitul stradal de karting electric pentru copii, cu zero emisii de dioxid de carbon asupra orasului. În cele două zile de concurs – 18 și 19 iunie 2022 – vor participa la această competiție 34 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Circuitul stradal va fi amenajat pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Ferdinand spre strada Traian, dreapta până la intersecția cu strada Termele Romane, întoarcere la sensul giratoriu pe strada Traian și apoi stânga pe bulevardul Tomis.

Karturile care iau startul sunt 100% electrice și sunt încărcate exclusiv solar. Pe durata celor 2 zile de competiție, instalațiile special aduse pentru competiție vor produce și încărca în bateriile speciale pentru competiții aproximativ 1.310 kW.

„Ne dorim un viitor sustenabil pentru copiii noștri. Mobilitatea urbană durabilă este una dintre provocările principale cu care se confruntă orașele din Uniunea Europeană. Mă bucur că este încurajată tot mai mult în rândul copiilor deplasarea cu vehicule care produc ZERO emisii de CO2. Educația prin sport și promovarea competițiilor prin care este susținută mobilitatea alternativă fac parte din politica administrației locale din Constanța”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

„Mulțumim din suflet tuturor partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor, în special Primăriei Municipiului Constanța pentru faptul pune România pe harta motorsportului electric mondial. Această nouă competiție desfășurată în inima marilor orașe ale României atrage o nouă audiență, o nouă generație de copii, un viitor electric și curat.

SuperCupa României la Karting Electric va oferi copiilor din orașele și județele partenere nu doar divertisment, dar și oportunitatea de a înțelege și împărtăși valorile și obiectivele energiilor „curate“ ale mobilității urbane a viitorului și a sustenabilității. Cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor vom modifica definitiv mentalitatea copiilor din România făcându-i parte a megatrendurilor mondiale“, a declarat Florentina Drăgan – radiokart™

Competițiile eKarting România se dezvoltă în jurul a 4 valori fundamentale: Sport – Energie– Mediu – Divertisment. Sunt o fuziune de inginerie, tehnologie, sport, știință, design, muzică și divertisment – toate combinate pentru a conduce spre un viitor electric, fascinant pentru copiii din România. Evenimentele eKarting România sunt organizate pe circuite tradiționale, stradale – temporare sau amenajate pe terenurile sau în sălile de sport ale școlilor pentru a crea o “mișcare” unică și incitantă, proiectată pentru a face apel la o noua generație de fani ai eMobilității și eMotorsportului în marile orașe ale României – “New Electric Kids Generation”.

„Copiii electrizează orașele României” reprezintă o viziune pentru viitorul eMobilității și e- Sportului românesc și european, servind ca un cadru pentru cercetare și dezvoltare în jurul vehiculului electric, pentru accelerarea interesului general în aceste „mașini“ și pentru promovarea energiei curate și a sustenabilității. Competițiile eKarting România se organizează în baza Regulamentului tehnic al FIA – Electric and New Energy Championships Commission special pentru vehicule electrice de categoria: Category V Class 1 – karturi electrice.

Înaintea concursului, în cursul serii de vineri, 17 iunie, organizatorii concursului vor prezenta modele de mașini electrice care vor fi expuse pe bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Traian. Partenerii Competiției sunt: CVEEA-ACR – Comisia Națională de Vehicule Electrice și Energii Alternative – Automobil Clubul Român, FRAS – Federația Română de Automobilism Sportiv, Formula Electric România – Partener Tehnic, radiokart™ – Partener Cercetare/Dezvoltare, Victron Energy România – Partener Energie Regenerabilă Solară.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă