Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sectorul 3: Edilul Negoiță vrea să concesioneze Hala Laminor, în care primăria a investit peste 130 de milioane de euro. Ce condiții va trebui să îndeplinească viitorul partener privat

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că administrația locală caută un partener privat care să preia în administrare Hala Laminor, una dintre cele mai mari clădiri istorice industriale din București, proaspăt reabilitată. Concesiunea ar urma să se realizeze pe o perioadă de 35 de ani, iar anunțul a fost făcut într-un video publicat pe pagina oficială de Facebook a edilului.

„Suntem la Hala Laminor, o clădire monument istoric pe care am salvat-o de la pieire. E vorba de istoria României, e vorba de noi, ca neam, pentru că ne reprezintă o astfel de clădire, construită cu aproximativ 100 de ani în urmă. Ia uite ce erau în stare să facă înaintașii noștri – ceva superb”, a declarat primarul.

Negoiță spune că în perioada următoare va fi lansată procedura prin care investitori privați pot intra într-un parteneriat pentru concesionarea halei pe o perioadă de 35 de ani. Condițiile principale includ o investiție de cel puțin 10 milioane de euro, dar și o contribuție la bugetul Sectorului 3.

„Cei care vor să administreze trebuie să arate bună credință și capacitatea de a gestiona. Noi trebuie să luăm din încasări la început minim 30%, iar apoi procentul pe care îl va lua primăria va ajunge la 50% după graficele pe care le-am făcut noi. Atenție, 50% din încasări, nu din profit.”

Edilul a explicat și de ce administrația locală nu poate gestiona direct clădirea, deși a investit semnificativ în reabilitare.

„Pentru că așa cum v-am spus, Primăria nu are capacitatea asta, oricum este hala societății noastre și, pe legislația noastră, conducerile societăților sunt puse politic de către majoritate de consiliu. Acesta este varianta clară ca această hală să fie distrusă, ceea ce nu ne dorim.”

„Cea mai bună soluție este să avem management privat care să vină și să garanteze că această investiție va fi dusă mai departe în condiții bune.”

Negoiță a lansat și un apel public către potențiali investitori sau persoane interesate de acest tip de parteneriat:

„Așadar, toți cei care sunt interesați sau cunoașteți persoane care ar putea să se implice într-un astfel de proiect, vă așteptăm cu mult interes să participați la procedură.”, a încheiat edilul Sectorului 3.

Hala Laminor face parte din ansamblul industrial „Malaxa”, construit la începutul anilor 1920. A fost redeschisă publicului în anul 2022, după un proces amplu de consolidare și reabilitare, primăria cheltuind pentru acest monument peste 133 de milioane de euro.

La Hala Laminor au fost organizate în ultimul timp numeroase evenimente, precum expoziții, concerte, evenimente culturale, târguri.

Primăria Sectorului 3 vrea să mai cheltuie peste 130 de milioane de euro în zona Halei Laminor pentru construcția unei parcări uriașe, cu peste 2.600 de locuri și a unui pasaj pietonal subteran. Mai multe detalii, aici.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă