Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Mesaj ferm transmis de Klaus Iohannis la summitul COP27: ”Războiul din Ucraina, criza energetică și instabilitatea economică nu ar trebui să ne distragă atenția de la schimbările climatice”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut la Summitul implementării climatice din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) că cei mai puternici aliați pe care statele lumii le au în lupta împotriva schimbărilor climatice sunt cetățenii noștri.

”Trebuie să îi pregătim și să le dăm putere pentru a face față acestei lupte. Tinerii din România sunt foarte motivați să acționeze în ceea ce privește limitarea schimbărilor climatice, iar această dedicare ar trebui să reprezinte pentru noi toți o sursă de inspirație. Cred cu tărie în puterea educației de a genera un comportament prietenos cu clima”, a subliniat șeful statului.

Educația și de cercetarea trebuie să fie mai bine aliniate la obiectivele climatice

În opinia sa, sistemele de educație și de cercetare trebuie să fie mai bine aliniate la obiectivele climatice și să îi înzestreze pe cetățenii noștri, în special pe tineri, cu competențele necesare într-o economie și o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon.

”Vremurile pe care le trăim sunt cele mai dificile în decursul unei generații. Ne confruntăm cu un război pe continentul european care are efecte globale, insecuritate energetică, penurie alimentară și instabilitate economică. Acestea, însă, nu ar trebui să ne distragă atenția de la schimbările climatice”, a atras atenția Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că, în aceste condiții, limitarea schimbărilor climatice este esențială pentru abordarea multora dintre aceste provocări și pentru protejarea bunăstării generațiilor prezente și cele viitoare.

Costul lipsei de acțiune în domeniul climei depășește cu mult costul acțiunii

Klaus Iohannis a punctat și faptul că schimbările climatice nu sunt un concept abstract, ci o realitate cotidiană, cu consecințe asupra sănătății umane, a naturii și a economiei.

”Țara mea, România, s-a confruntat anul acesta cu o secetă severă, cu implicații negative asupra alimentării cu apă, a producției hranei și a generării de electricitate. Așadar, eforturile de adaptare sunt cruciale pentru creșterea rezilienței atât a societăților, cât și a ecosistemelor care se confruntă cu riscuri climatice”, a explicat oficialul României.

Totodată, Klaus Iohannis a arătat participanților la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice că prețul lipsei de acțiune în domeniul climei depășește cu mult costul acțiunii. ”Schimbările climatice generează pierderi și daune economice și non-economice în întreaga lume”, a conchis Președintele României.

Credit foto: Presidency.ro

Total
0
Shares
Pe aceeași temă