Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Raiffeisen Bank listează a doua emisiune de obligațiuni sustenabile. Romulus Mircea: ”Fondurile merg către proiecte dedicate comunității și mediului înconjurător”

Raiffeisen Bank, jucător important în sectorul bancar din România, listează miercuri, 2 noiembrie 2022, a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București (BVB), în valoare de 325,5 milioane de lei. Obligațiunile, care se vor tranzactiona sub simbolul bursier RBRO27B pe Piața Reglementată a bursei, reprezintă a 2-a emisiune de obligațiuni sustenabile pe care Raiffeisen Bank o listeaza la BVB și a 6-a emisiune de obligațiuni tranzactionabilă la bursă, valoarea tuturor celor 6 obligațiuni emise de bancă fiind de peste 3,3 miliarde de lei.

Obligatiunile sustenabile, ordinare, eligibile, de tip senior, denominate în lei care intră la tranzacționare astăzi, 2 noiembrie, au o maturitate de 5 ani, fiind scadente în data de 18 octombrie 2027 și o dobândă fixă anuală de 9,404%.

„În ciuda contextului geopolitic dificil, a condițiilor de piață și a volatilității pieței de capital, continuăm angajamentul nostru pentru banking responsabil și listăm la Bursa de Valori București o nouă emisiune de obligațiuni în format ESG emisă cu succes conform Cadrului pentru Obligațiuni Sustenabile al Raiffeisen Bank. Această emisiune ne va permite să direcționăm fondurile obținute către proiecte care aduc o contribuție valoroasă comunității și mediului înconjurător”, a declarat Romulus Mircea, Director Managementul Activelor și Pasivelor Raiffeisen Bank.

„Raiffeisen Bank revine cu a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București, după ce prima, în valoare de 500,85 milioane de lei a fost emisă în luna august a acestui an. Ne bucurăm să vedem acest angajament al echipei Raiffeisen de a contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile în România. Cu fiecare nouă emisiune de obligațiuni sustenabile demonstrăm că Bursa este un instrument viabil prin care putem să construim premisele unei economii responsabile. Susținem inițiativele care contribuie la tranziția spre o economie verde și speram să vedem tot mai multe proiecte dedicate sustenabilității la Bursa de Valori București”, a spus Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori București.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțarea și refinanțarea, parțială sau integrală, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, cum sunt Împrumuturile Verzi și Sociale Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale. Diferența până la 100% va fi alocata categoriilor verzi conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligațiuni pentru Sustenabilitate al băncii.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă