Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

CFR Călători va opera primele 12 rame din cele 37 cumpărate de ARF de la Alstom. Când și pe ce rută va circula primul tren nou?

Operatorul public de transport feroviar, CFR Călători, este singurul ofertant în prima procedură de atribuire desfășurată de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) pentru operarea a primelor 12 trenuri din cele 37 achiziționate de la Alstom. 

Noile rame vor circula începând cu luna decembrie a acestui an. Astfel, potrivit anunțului postat de către ARF pe pagina oficială de Facebook, prima linie pe care va fi operat un tren nou este București – Constanța. 

Credit foto: Facebook / ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Primele 12 rame electrice interregionale, operate de către CFR Călători, vor circula pe următoarele rute:

  • București Nord – Constanța;
  • București Nord – Craiova;
  • București Nord – Craiova – Timișoara – Arad;
  • București Nord – Brașov – Arad – Timișoara Nord;
  • București Nord – Craiova – Petroșani.

Redăm integral anunțul postat de către ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară pe pagina oficială de Facebook:

”Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) anunță depunerea unei oferte, de către operatorul public de transport feroviar de călători SNTFC CFR Călători SA, în cadrul primei proceduri de atribuire competitivă a unui Contract de Servicii Publice privind îndeplinirea obligațiilor de serviciu public de transport feroviar de călători, licitație derulată prin intermediul platformei publice a Bursei Române de Mărfuri (BRM).

Contractul vizează prestarea serviciilor publice, cu ajutorul primelor rame electrice achiziționate de ARF, prin intermediul contractului atribuit în aprilie 2022 companiei Alstom Ferroviaria S.p.A.

Serviciile contractate sunt preconizate a începe în decembrie 2023, prima ruta de serviciu fiind între București și Constanța. Pe măsura ce trenurile sunt livrate de către producătorul francez și puse la dispoziția operatorului, serviciile vor acoperi rutele ce deservesc municipiile reședință de județ: Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșița (prin nodul feroviar de la Caransebeș), Timișoara, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Târgu Jiu.

Contractul va avea o valabilitate de 5 ani și constituie unul dintre pașii concreți făcuți de România pentru asigurarea tranziției către o piață a serviciilor publice de transport feroviar de călătorii guvernată, exclusiv, prin contracte atribuite competitiv, conform normelor naționale și europene în vigoare.”

Total
0
Shares
Pe aceeași temă