Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Capitalei anunță o nouă ediție “Străzi Deschise – Promenadă Urbană”, începând cu data de 27 aprilie   

Credit foto: Cristi Croitoru / Shutterstock.com

Primăria Capitalei organizează o nouă ediție a demersului “Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, care se va desfășura anul acesta în perioada 27 aprilie – 13 octombrie

“Străzi deschise” reprezintă o serie de evenimente în care anumite străzi și bulevarde din București sunt închise pentru traficul auto în timpul weekend-urilor, transformându-se în zone pietonale, de promenadă.

Primarul Nicușor Dan a transmis că în prezent au loc discuțiile tehnice și se ajustează toate detaliile organizatorice. 

În 2023, peste un milion de locuitori ai Capitalei și turiști au participat la “Străzi deschise” 

“Suntem la faza discuțiilor tehnice – stabilim locațiile exacte în care va avea loc evenimentul și punem la punct toate detaliile organizatorice. Timp de 25 de weekenduri, vom fi prezenți în centrul orașului, pe Calea Victoriei, dar și în cartiere, în toate sectoarele”, a precizat edilul, într-o postare pe Facebook. 

“Ne dorim să reclădim spiritul de comunitate și să aducem cultura în stradă, mai ales că anul trecut oamenii au fost încântați de proiect – s-au înregistrat peste un milion de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști”, a mai afirmat acesta. 

“Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este un eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București și CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Succesul evenimentului ”Străzi deschise” îi determină pe o parte dintre locuitorii Capitalei să-și dorească ca celebra arteră să devină pietonală permanent. În acest sens, ONG-ul Străzi pentru Oameni a inițiat o petiție, semnată până acum de peste 11.000 de oameni (acesta poate fi semnată aici) pentru pietonizarea Căii Victoriei, astfel încât să devină atât un loc de întâlnire, de socializare, punct central pentru lucru și educație, dar și axă de mobilitate sustenabilă.

via Nicușor Dan / Facebook 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă