Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum a contribuit serviciul de car-sharing electric SPARK la protecția mediului din București și cât de familiarizați sunt românii cu acest tip de mobilitate

Din 2016, când serviciul de car-sharing electric a fost lansat, SPARK a reușit să reducă amprenta de carbon cu peste 7,3 milioane kilograme de emisii nocive în toate cele trei țări în care operează. În România, impactul direct al flotei electrice a însemnat eliminarea a peste 1.100 de tone de emisii de gaze cu efect de seră din aerul respirabil, care altfel ar fi putut fi compensate prin plantarea a 235.602 copaci, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Pe lângă efectul pozitiv asupra mediului urban, unde poluarea aerului este una dintre problemele majore, SPARK contribuie la rezolvarea altor câteva probleme importante, cum ar fi poluarea fonică și traficul intens. SPARK este unul dintre puținii operatori de car-sharing la nivel global cu un parc auto 100% electric, care în prezent depășește 1.650 de vehicule electrice, cu peste 500 dintre ele în București. Vehiculele electrice nu emit emisii nocive și contribuie la reducerea poluării fonice.

6 milioane de kilometri cu zero emisii în București

Fiecare vehicul SPARK este condus în fiecare zi de mai multe persoane, oameni care au decis să nu-și folosească mașina personală sau chiar să nu dețină una, ceea ce are ca rezultat reducerea numărului de mașini pe străzi și a traficului. Clienții SPARK au parcurs deja peste 40,6 milioane de kilometri cu zero emisii, dintre care 6 milioane doar în București.

„SPARK a devenit o parte importantă din peisajul mobilității urbane din București”, a declarat Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK România. „Serviciul nostru oferă utilizatorilor oportunitatea de a avea o mașină în apropiere de fiecare dată când au nevoie, indiferent dacă doar pentru câteva minute, o zi sau o perioadă mai lungă. Astfel, scade necesitatea de a deține un vehicul în proprietate, care implică și costuri de întreținere”, a continuat el.

1.650 de mașini electrice pentru 290.000 de clienți din trei țări

SPARK oferă transport convenabil, accesibil și prietenos cu mediul, și ajută la rezolvarea unora dintre cele mai grave probleme din orașe, cum ar fi poluarea fonică sau cea cu emisii nocive, traficul intens și spațiile de parcare limitate din centrele orașelor.

„Suntem bucuroși să fim un factor major în dezvoltarea mobilității electrice și în recunoașterea beneficiilor financiare și sociale ale economiei circulare”, a adăugat Dimitar Stoyanov. SPARK oferă servicii de car-sharing exclusiv cu mașini electrice și își propune să îmbunătățească viața de zi cu zi prin furnizarea de servicii de transport în comun cu emisii zero, ușor accesibile și la prețuri convenabile în marile orașe europene.

Platforma pune la dispoziție peste 1.650 de mașini complet electrice, disponibile pentru utilizarea în comun prin intermediul aplicației mobile SPARK în orașe din țările Uniunii Europene: București, Sofia, Plovdiv și Vilnius. Până în prezent, compania a ajuns la o bază de peste 290.000 de clienți pe toate piețele în care operează. SPARK este o companie privată, înființată în Lituania.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă