Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Anul unui nou capitol pentru Piața Obor – zona va fi regenerată și va deveni mai prietenoasă. Cum va arăta Aleea cu Ceas după reamenajare și când va fi gata?

Un nou capitol pentru Piața Obor este anunțat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Primăria va reamenaja străzile cartierului pentru a organiza și revitaliza zona. Piesa centrală în acest puzzle este reprezentată de Aleea cu Ceas, care va deveni un loc mult mai prietenos cu oamenii care vin să facă cumpărături în piață sau doresc doar să se întâlnească, să socializeze.

Cum valorificăm spațiul din oraș?

Din punct de vedere funcțional, Aleea cu Ceas reprezintă în primul rând cea mai importantă conexiune între piață și mijloacele de transport public. Tocmai de aceea, ONG-ul ”Străzi pentru Oameni” propunea ca Aleea cu Ceas să devină Pietonala Obor.

Până la urmă, ”intrarea în Piața Obor” nu va fi pietonală, însă primăria a realizat un proiect prietenos cu pietonii, cu trotuare la nivelul carosabilului, un spațiu public cu locuri de odihnă, mobilier urban, pistă pentru biciclete și carosabil, acompaniat de câteva locuri de parcare și un acces în generoasa parcare subterana care există deja la Obor.

Când va fi gata Aleea cu Ceas?

L-am întrebat pe viceprimarul Sectorului 2, Andrei Panaitescu, care este stadiul proiectului de reconfigurare pentru Aleea cu Ceas, iar el ne-a precizat că primăria își dorește să termine strada până la vară:

”Aleea cu Ceas va intra în reabilitare imediat ce vremea o sa permită și sper să finalizăm lucrările până la începutul verii. Amenajarea este parte din investițiile pe care PS2 la face și le promovează în zona Obor / Gara de Est pentru regenerarea urbană a zonei”, a răspuns viceprimarul Andrei Panaitescu.

Ce se mai întâmplă în zona Obor?

De asemenea, într-un video distribuit pe pagina sa de Facebook, edilul Radu Mihaiu a explicat în ce va consta revitalizarea zonei și a precizat câteva detalii despre proiect și importanța sa.

”Oborul este un simbol al Bucureștiului de peste 100 de ani. Toată lumea știe că este cea mai mare piață agroalimentară din Sud-Estul Europei. Noul Obor este un proiect de regenerare urbană pe care l-am realizat în parteneriat cu Banca Mondială și care urmărește revitalizarea cartierului din jurul pieței. Piesele centrale: Strada Chiristigiilor, la care deja se lucrează și Aleea cu Ceas.

Ambele vor fi amenajate cu trotuarele la nivelul carosabilului, doar din pavaj, cu mai multe spaţii verzi şi locuri unde să poţi să stai la umbră şi să îţi aştepţi prietenii. 

Pentru că acesta este scopul. Aşa cum la Lisabona, la Amsterdam sau la Barcelona ne place să vizităm piaţa locală, să mâncăm sau doar să simţim spiritul locului, aşa şi la Obor vrem să creăm un spaţiu care să devină un reper pentru Bucureşti şi unde turiştii, ca şi bucureştenii, să petreacă timp de calitate”

Și mediul privat contribuie activ la proiect. De exemplu, Piața Obor vrea să-și facă o platformă pentru terase. Magazinul Bucur-Obor o să-și refacă fațada și o să-și reamenajeze spațiul interior. Parcarea InterParking își reamenajează accesele astfel încât să fie mai multe locuri de parcare, iar pasajele care duc spre această parcare și care permit traversarea în Piața Obor vor fi și ele modernizate în acest an de către primărie.”, a spus primarul Sectorului 2 în clipul video postat pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă