Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată cel mai nou parc din București, construit de la zero în numai un an. Parcul Liniei a prins viață în locul bălăriilor și munților de moloz de pe șina de tren din Militari

”Dăm drumul la lucrările pentru amenajarea Parcului Liniei în cartierul Militari, zona Lujerului. A durat foarte mult să obținem acest teren, unul fost industrial, pe care îl vom reda comunității sub formă de parc – vrem cât mai mult spațiu verde în Sectorul 6!”, spunea Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, pe data de 2 mai 2022, în cadrul unei conferințe de presă ținută în zgomotele primelor excavatoare care începuseră să curățe terenul.

Parcul Liniei, în locul bălăriilor dese și înalte de 2-3 metri, unde șobolanii își făcuseră cuib, noroaielor și munților de mizerie

Parcul Liniei are mai multe locuri de joacă pentru copii, împărțite pe 3 categorii de vârstă

La un an și o lună distanță, același edil a inaugurat prima parte a proiectului Parcului Liniei, care după finalizarea celor trei etape de construcție se va transforma în cel mai mare parc liniar din România. „Ne-a luat o jumătate de an doar ca să eliberăm terenul, pentru că era foartă multă mizerie. Iar partea de amenajare ne-a mai luat încă 6 luni”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

”Bălării dese și înalte de 2-3 metri, unde șobolanii își făcuseră cuib, noroaie și munți de mizerie, în special deșeuri provenite din construcții. O adevărată șerpăraie de zeci de ani! Strada Liniei era o zonă de evitat! După 395 de zile a devenit una dintre cele mai atractive din București. S-a transformat într-o adevarată oază de verdeață. Parcul Liniei din Militari, cu o suprafață de 45.000, este de astăzi locul redat comunității”, a mai punctat primarul Sectorului 6.

Primarul Ciprian Ciucu asaltat de locuitorii Sectorului 6, veniți în numpr mare la inaugurarea Parcului Liniei

Peste 10 echipe formate din 6-8 oameni au muncit în toată această perioadă de 395 de zile de la începerea efectivă a priectului la toate tipurile de lucrări necesare, molozul evacuat de aici fiind de peste 48.000 mc. Faza I a Parcului Liniei are o suprafață de 45.000 mp și aproximativ 630 de metri liniari, investiția alocată fiind de 13,5 milioane de lei.

Dotările Parcului Liniei, singura oază verde din Cartierul Militari

 • 2 terenuri de baschet a câte 565 mp fiecare;
 • 1 skatepark;
 • 1 fântână Drydeck 8×8 cu plăci din granit;
 • 104 băncuțe;
 • 53 de coșuri de gunoi;
 • 5 cișmele;
 • 12 hamace și 18 fotolii de tip puf;
 • Sistem automatizat de irigații;
 • 1 loc de joacă mare, de 1,932 mp, împărțit pe 3 categorii de vârstă: 1-5 ani (9 echipamente), 3-8 ani (14 echipamente), 4-14 ani (9 echipamente);
 • 4 toalete care se autoigienizează;
 • S-au plantat 1.807 arbori & arbuști și 3.022 flori;
 • Suprafața gazonului este de 22.000 mp;
Suprafața gazonului din Parcul Liniei totalizează 22.000 de metri pătrați

Încep lucrările la Faza II, care va duce Parcul Liniei până la Bd. Doina Cornea

„Sectorul 6 și Bucureștiul au de azi un nou parc. Unul de aproximativ 5 hectare, care reprezintă Faza I. Vom continua imediat cu Faza II și vom ajunge la 8 hectare, astfel că vom avea cel mai mare parc din București deschis după 1989. Faza II va începe luna viitoare, când începem să curățăm terenul. Sper că fie gata până la sfârșitul anului, depinde foarte mult de perioada de curățare a terenului, asta ne mănâncă cel mai mult timp.

Dacă nu, în primăvara anului viitor, cel mai târziu. Iar tot de anul viitor continuăm cu Faza III, de 80.000 mp, care sper să fie gata până la sfârșitul anului 2024. Va fi un parc de 4,2 km lungime care va conecta Valea Cascadelor cu zona Doina Cornea, unde este și AFI Cotroceni. Va fi cel mai lung parc liniar din România cel puțin”, a subliniat Ciprian Ciucu.

Parcul Liniei are 2 terenuri de baschet a câte 565 mp fiecare

Noua bucată de parc va avea pistă de biciclete, în continuarea celei de la faza I, suprafețe de decking, pumptrack, fântână drydeck, zonă de fitness și de hamace, unde oamenii se vor putea relaxa, pergole, dar și foișoare smart: spații dotate cu router pentru Internet și prize. Detalii despre Faza II a Parcului Liniei sunt AICI.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă