Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cel mai mare parc liniar din România prinde contur. Faza 1 a Parcului Liniei, aproape de final. Din luna mai încep lucrările la Faza 2

Primăria Sectorul 6 din București a anunțat că în luna mai a.c. va fi finalizată faza I din proiectul de construcție a Parcului Liniei. Administrația locală precizează că tot atunci vor începe lucrările la faza a doua a obiectivului.

Faza 2 a Parcului Liniei este cuprinsă între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea și va avea 2,5 ha

Cea de-a doua porțiune a Parcului Liniei va avea o suprafață de 2,5 ha și se va întinde de la Gara Cotroceni până la Bd. Doina Cornea. Primăria condusă de Ciprian Ciucu subliniază că până la sfârșitul acestei săptămâni va fi scoasă la licitație Faza 2, lucrările urmând a fi definitivate până la sfârșitul acestui an.

Noua bucată de parc va avea pistă de biciclete, în continuarea celei de la faza I, suprafețe de decking, pumptrack, fântână drydeck, zonă de fitness și de hamace, unde oamenii se vor putea relaxa, pergole, dar și foișoare smart: spații dotate cu router pentru Internet și prize.

Parcul Liniei va avea pirtă de bicilete pe toată lungimea sa

Un parc cu o lungime de 4,2 kilometri, unic în România

Pentru Faza 3 care va completa parcul de la Lujerului până la Valea Cascadelor a fost deja închiriat terenul de la CFR și a fost achiziționată de la un privat o linie ferată de circa 1,7 km. Curând, urmează ca indicatorii tehnico economici să fie aprobați și se vor demara procedurile de proiectare și execuție.

Parcul Liniei va fi cel mai mare parc liniar din țara noastră și va avea aproximativ 4,2 kilometri lungime. Construcția acestui obiectiv este împărățită în 3 faze, 2 dintre acestea urmând a fi finalizate în acest an. Construcția primei faze a proiectului presupune o investiție totală de 13,5 milioane de lei, fără TVA.

Credit fotografii: Primăria Sectorului 6

Total
0
Shares
Pe aceeași temă