Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Dâmbovița poate deveni o axă verde a Bucureștiului 

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că își dorește ca împrejurimile râului Dâmbovița să devină spații publice prietenoase și atractive atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști. În acest sens, precizează edilul, Primăria București va implementa unul dintre proiectele prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), anume amenajarea unui traseu pietonal și de biciclete între Pod Izvor și Pod Unirii.

Sursă foto: Facebook PIDU CENTRAL BUCUREȘTI

În ce constă proiectul?

Potrivit postării lui Nicușor Dan, proiectul vizează, în principal, construcția unor platforme pietonale în continuarea trotuarelor și amenajarea de spații verzi. 

”Vom transforma Splaiul Independenței dintr-o barieră într-un element de conectivitate cu centrul orașului, legând, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor. 

Vom construi platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, vom restaura podul pietonal, vom reconfigura pista pentru bicicliști și vom amenaja spații verzi.”, a scris Primarul General al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Ce urmează?

Proiectul de regenerare a zonei dintre Pod Izvor și Pod Unirii are o valoare de aproximativ 37 de milioane de lei fără TVA. Potrivit lui Nicușor Dan, indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, în prezent fiind în finalizare proiectul tehnic. ”După obținerea tuturor avizelor vom putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor.”, spune Primarul Capitalei.

Reclaiming the River

În anul 2020, Ordinul Arhitecților din România a organizat un concurs de soluții în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 pentru amenajarea Dâmboviței, între Podul Mărășești și Podul Mihai Bravu. Principalul obiectiv al concursului a fost acela de a transforma zona într-un spațiu public vibrant, un loc atractiv, în care oamenii să-și petreacă timpul liber și care să reprezinte un context pentru dezvoltarea armonioasă a zonei.

Sursă foto: Ordinul Arhitecților din România

Proiectul câștigător este realizat de SC Patrulius și Asociații SRL și poate fi accesat aici.

Zonele adiacente râului Dâmbovița nu sunt folosite în prezent la adevăratul lor potențial. Există numeroase spații care pot deveni publice și pot fi integrate în circuitul urban, iar oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a descoperi și de a se bucura de râul ce trece prin centrul orașului. Indiferent că vorbim despre poduri pietonale, platforme de belvedere, grădini și spații verzi, toate acestea pot contribui la regenerarea cheiului Dâmboviței.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă