Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România cu specialiștii locali Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene

Compania de energie regenerabilă Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România și începe astfel implementarea portofoliului total de 500MW de energie solară în țară, se arată într-un comunicat de presă.

„România se află pe harta noastră de câțiva ani ca țară cu un potențial substanțial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi.”, a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius.

„Este un moment important în călătoria noastră către consolidarea unui viitor sustenabil și asigurarea unei mai mari stabilități economice pe continent.”, apreciază Filip Sypko.

Parc fotovoltaic de 8 milioane de euro

Pentru dezvoltarea primei etape Green Genius a ales doi dezvoltatori locali români cu o istorie și experiență solidă în domeniu, Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene. Cooperarea va începe prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița, investind peste 8 milioane euro. Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcție ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023.

„Suntem bucuroși că Green Genius a ales să intre în România construind primul nostru proiect fotovoltaic; avem încredere că proiectul va fi implementat cu succes.”, spune Daniel Vlăsceanu.

„În alegerea investitorului care va construi și opera proiectul, a contat experiența și robustețea grupului, iar Green Genius (parte a Modus Group) este un partener solid, cu o reputație impecabilă.” a declarat și Ștefan Ene.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România și își propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani. România este una dintre cele opt țări din Europa, unde Green Genius dezvoltă parcuri fotovoltaice.

„Business-ul cu fotovoltaice este reevaluat în multe țări acum și această tranziție a percepției este în mare parte determinată de nevoie. Necesitatea accelerării dezvoltării energiei solare crează oportunități în unele țări. Permițându-ne să ne adaptăm și să acționăm cu promptitudine, suntem pe cale să ne dublăm portofoliul solar în Europa în acest an.”, subliniază Simonas Šileikis, Head of Solar Business la Green Genius.

Cine este Green Genius

Green Genius este o companie de energie regenerabilă care dezvoltă, construiește și operează proiecte de energie verde solare, pe biogaz, eoliană, pe hidrogen. În prezent, proiectele companiei sunt dezvoltate în 8 țări europene. Până în 2025, capacitatea totală a proiectelor de energie regenerabilă implementate de Green Genius este de așteptat să ajungă la 2 GW.

Green Genius a acumulat peste 10 de ani de experiență. Anual compania generează aproximativ 399 GWh de energie verde, permițând economisirea a peste 335 mii de tone de CO2. Aceasta este aproximativ cantitatea pe care 16 milioane de copaci o absorb într-un an. Green Genius face parte din grupul internațional de companii Modus Group, prezent pe 11 piețe europene.

Cine este Daniel Vlăsceanu

Daniel Vlăsceanu este avocat specializat în energie, cu peste 19 ani de experiență în domeniu, și dezvoltator de proiecte fotovoltaice. Leonidas Energy, compania prin care el dezvoltă proiecte fotovoltaice, are în curs de dezvoltare aproximativ 250 MW, în locații premium din sudul României (i.e. un element cheie pentru Leonidas Energy este filtrarea cu atenție a locatiilor alese pentru dezvoltarea proiectelor). Leonidas Energy își propune să dezvolte peste 1,25 GW de proiecte fotovoltaice pana la finalul anului 2025.

Cine Ștefan Ene

Ștefan Ene este avocat specializat în domeniile energie și mediu, cu o experiență de peste 14 ani. Împreună cu mai mulți parteneri și investitori, Ștefan Ene dezvoltă o serie de proiecte de energie regenerabilă (parcuri fotovoltaice). Un prim pipeline de proiecte se află în stadiu avansat de autorizare și are o capacitate cumulata de 230 MW. Un al doilea pipeline, de o dimensiune similară, este în stadiu final al procesului de securizare a terenurilor, procedurile de autorizare, urmând a fi demarate la începutul anului 2023. Proiectele sunt localizate în partea de sud a României, în proximitatea capitalei București.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă