Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Raport: Care sunt cele mai utilizate surse de energie în Europa

O parte considerabilă a continentului european și-a stabilit obiectivul de a renunța la combustibilii fosili puternic poluanți și de a se orienta către surse de energie regenerabilă. 

Un grafic realizat de Statista prezintă situația peisajului energetic din Europa în acest moment, folosind date din cel mai recent raport anual al companiei energetice din Marea Britanie BP. Acesta relevă faptul că, deși există unele variații în ceea ce privește tipurile de energie în cadrul blocului, combustibilii fosili reprezintă în continuare cea mai mare parte a surselor de energie pe care continentul se bazează cel mai mult.

În România, cea mai utilizată sursă de energie este petrolul

Aceeași sursă este folosită și de țări precum Grecia, Croația, Slovenia, Austria, Germania, Olanda, Belgia sau Spania. Țări precum Ucraina, Polonia și Cehia utilizează preponderent cărbunele drept surse de energie, în timp ce Marea Britanie și Italia utilizează gazul natural. 

Franța se remarcă prin prin utilizarea energiei nucleare, în timp ce Danemarca utilizează predominant surse regenerabile, în special energia eoliană.

Islanda, Norvegia și Suedia sunt singurele țări din Europa care se bazează în principal pe energia hidroelectrică. Deși aceasta este, de asemenea, un tip de energie regenerabilă, BP îi acordă o subcategorie proprie din cauza impactului asupra mediului al proiectelor hidroenergetice la scară largă. În Islanda și Norvegia, energia hidroelectrică reprezintă peste 60% din aprovizionarea cu energie a acestor țări. 

Tranziția spre energie verde facilitează respectarea obiectivelor pachetului „Pregătiți pentru 55” și al Pactului Verde European

Eliminarea treptată a dependenței de combustibili fosili facilitează tranziția Europei spre energie verde și facilitează respectarea obiectivelor pachetului ,,Pregătiți pentru 55” și al Pactului Verde European, anume reducerea emisiilor de carbon cu cel puțin 55% până în 2030, respectiv realizare a neutralității climatice până în 2050.

*Informațiile prezentate în acest articol sunt preluate din raportul anual al companiei britanice BP, via Statista.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă