Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

CEC Bank finanțează proiectele verzi ale IMM-urilor cu dobânzi reduse și garanții europene

CEC Bank acordă credite verzi pentru IMM-uri cu dobânzi reduse și garanții europene, în baza parteneriatului cu Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI), se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Banca acordă credite cu dobânzi reduse și garanții europene COSME pentru investiții în proiecte verzi: panouri solare, reabilitare termică a clădirilor, achiziții de echipamente din clase energetice superioare și chiar reînnoirea flotelor auto ale companiilor cu mașini electrice sau hibrid. De asemenea, pot obține finanțare pentru activitatea curentă companiile care activează în domenii ”verzi” – gestiunea deșeurilor, economie circulară etc.

”Pactul Verde European și-a pus puternic amprenta asupra economiei, iar reducerea impactului asupra mediului și a costurilor cu energia sunt pe agenda publică și reprezintă preocupări majore pentru companii. Prin lansarea finanțărilor dedicate pentru investiții și proiecte verzi, CEC Bank se implică activ, oferind soluții pentru tranziția la o economie verde”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

Valoarea maximă a creditului de investiții sau a liniilor de credit este de 699.000 lei și se pot obține garanții europene gratuite prin Programul COSME pentru până la 50% din valoarea finanțării. Dobânda pentru creditele verzi este redusă cu 0,75 puncte procentuale, față de cea standard.

Printre proiectele verzi eligibile pentru credite verzi se numără reabilitarea energetică a spațiilor de producție sau sediilor prin modernizarea sistemelor de ventilație, de încălzire, prin anvelopare și izolarea termică, achiziția de mașini electrice și/sau hibrid, montarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice, achiziția de echipamente de producție noi cu consum redus de energie, dar și achiziția și montarea de panouri fotovoltaice/solare.

Acordul dintre CEC Bank și BEI are o valoare de 50 milioane de euro, CEC Bank fiind prima bancă din România care a accesat finanțările dezvoltate de BEI ca răspuns la criza generata de COVID-19. Potrivit băncii, colaborarea cu grupul BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanțare semnat de cele două parți. Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, precum si prin programele de garantare FEI, CEC Bank a oferit finanțări în valoare de peste 1,2 miliarde lei, pentru peste 2.000 de companii.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă