Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Patinoarul Flamaropol intră din nou în lucru. După ani de pauză și blocaje, proiectul e reluat într-o asociere dintre Primăria Capitalei și Sectorul 2

Credit foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

Primăria Capitalei, prin vocea primarului general interimar, Stelian Bujduveanu, anunță începerea lucrărilor la Patinoarul Flamaropol, parte dintr-un complex sportiv multifuncțional cu peste 4.400 de locuri. Investiția, în valoare de 128 de milioane de lei (fără TVA), va fi realizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 2.

Practic, într-un an dificil din punct de vedere bugetar pentru Primăria Capitalei, reluarea lucrărilor la Patinoarul Flamaropol ar fi posibilă tocmai datorită acestei asocieri cu Primăria Sectorului 2, care va cofinanța proiectul în proporție de 50%

Potrivit Primarului General Interimar Stelian Bujduveanu, ordinul de începere a lucrărilor va fi emis zilele următoare. Lucrările sunt estimate să dureze 20 de luni.

Edilul interimar al Capitalei i-a mulțumit edilului Sectorului 2, Rareș Hopincă, pentru colaborare. Credit foto: Facebook / Stelian Bujduveanu

Ce va include noul Complex Flamaropol

  • arenă sportivă – patinoar artificial, cu o capacitate de 3.661 de persoane, gheață la standarde internaționale (60×30 m), vestiare moderne, sală de forță, spații VIP, comerciale și zone media. Clădirea va fi construită cu sisteme eficiente energetic.
  • Un centru multifuncțional sportiv și de agrement, cu o sală de baschet, bazin de înot acoperit, sală de escaladă, zonă wellness, skate-park interior și spații comerciale. Acesta va putea găzdui 763 de persoane.

Împreună, cele două clădiri vor forma un complex sportiv modern, destinat atât sportivilor profesioniști, cât și publicului larg, cu o capacitate totală de 4.424 de locuri și 119 locuri de parcare.

Proiect amânat ani de zile, în ciuda promisiunilor

Șantierul pentru Patinoarul Flamaropol a început inițial în 2016, dar lucrările au fost sistate în 2019, la doar 26% execuție. Timp de mai mulți ani, proiectul a fost blocat, din cauza situației financiare ale Primăriei. După o expertiză tehnică realizată ulterior, s-a stabilit că structura deja existentă este solidă și permite continuarea lucrărilor.

Chiar în august 2024, un consilier local anunța iminența reluării șantierului, însă investiția a mai întârziat un an, cel mai probabil și pe fondul perioadei electorale și al problemelor bugetare pe care le întâmpină municipalitatea.


Citește și: Parcarea pe spațiul verde, un nou ”sport” practicat în parcul Kiseleff. Amenzile de rigoare au venit la pachet

Total
0
Shares
Pe aceeași temă