BRD Groupe Société Générale și-a prezentat astăzi principalele orientări ale planului său de acțiune ”Horizons 2025”, care vizează printre altele încurajarea tranziției durabile prin intermediul unei strategii ESG cuprinzătoare, cu ambiția de a deveni lider în finanțarea tranziției energetice.
”Planul nostru Horizons 2025 abordează viitorul BRD din trei perspective principale: satisfacția clientului și digitalizare, tranziția către sustenabilitate și eficiența liniilor de business. Această strategie se traduce prin executarea viziunii noastre de a consolida relația pe termen lung cu clienții noștri, persoane fizice și juridice, oferind mai multă personalizare și un parcurs omnicanal. Prin Horizons 2025, BRD dorește să-și întărească poziția pe piața românească, să fie lider în tranziția energetică spre sustenabilitate și să ofere mai mult sprijin economiei și societății românești”, a explicat François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale, în cadrul unei conferințe de presă.
În 2021, BRD s-a poziționat deja drept pionier prin acordarea celui mai mare credit verde din România, în valoare de 250 milioane de euro și prin intermedierea primei emisiuni de bonduri corporative legată de obiective de sustenabilitate. François Bloch a anunțat că ambiția băncii este aceea de a acorda, până în 2025, cumulat, finanțări sustenabile de peste 1 miliard de euro.
”Mai mult, planul Horizons 2025 consolidează și mai mult angajamentul pe termen lung al BRD față de societatea românească, în special în materie de educație, cultură și sport. BRD își va continua implicarea în programe de impact precum Scena9, Scoala9, Alfabetar, Mindcraft Stories, BRD First Tech Challenge și parteneriatul cu handbalul românesc. BRD își confirmă, de asemenea, obiectivul de a rămâne un angajator de top, exemplar prin onestitate, responsabilitate și grijă față de angajații săi”, a precizat CEO-ul instituției de credit cu acționariat francez.
François Bloch a ținut să sublinieze faptul că piața finanțărilor sustenabile a crescut foarte mult în ultima perioadă, ca urmare a interesului pe care corporațiile și populația îl arată pentru tranziția verde. ”Creditarea verde din România crește în momentul de față mai rapid față de alte țări, chiar dacă a pornit mai greu pe acest drum. Spre exemplu, după ce am lansat pachetul de împrumuturi verzi destinate populației, am observat o cerere importantă din partea românilor pentru aceste produse de finanțare green, fie că vorbim de oameni care își doresc achiziția unei mașini electrice sau despre persoane imteresate de locuințe eficiente energetic. Este clar că există un potențial enorm de dezvoltare a pieței locale de credite verzi”, a punctat oficialul BRD Groupe Société Générale.