Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

13 grădini tematice apar în Parcul Drumul Taberei, la West Side Flower Fest. Centrul atracției: grădina romantică cu 250 de trandafiri, pianină, balansoar și foișor

Foto principală: Grădina romantică

13 grădini tematice, unicat, vor fi amenjate, pe o suprafață de 550 mp, în Parcul Drumul Taberei, la West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România. Acestea vor fi realizate de peisagiștii de la ADPDU Sector 6 împreună cu studenții de la Universitatea ”Ion Mincu” din București.

Grădina zen

West Side Flower Fest nu va avea doar aranjamente gigant, flori sub toate formele și expozanți numai unul și unul, ci și 13 grădini tematice. Trei dintre ele sunt gândite de peisagiștii Administrației Domeniului Public Sector 6, iar celelalte zece sunt proiectate de către 39 de studenți, viitori urbaniști-peisagiști, alături de cinci profesori, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, unul dintre partenerii festivalului.

Grădina alpină

Grădinile tematice propuse au rol educativ

”Sunt unice în lume, pentru că sunt rezultatul unei munci didactice. Mai există și în alte părți din afara României asemenea grădini, însă, sunt proiectate de peisagiști profesioniști, cu multă experiență. Grădini tematice propuse de noi au rol educativ. Ne dorim ca cetățenii să vadă că pot să-și planteze în curtea casei, a blocului sau chiar pe balcon nu doar câteva flori și verdețuri.

Grădina aromatică

Grădina poate fi un decor în sine. Însă, pentru ca plantele să reziste, trebuie să știi pe care să le alegi în funcție de sol, de temperatură, cum să le îngrijești, cum să le combini astfel încât să arate bine, unitar”, a precizat Sorina Rusu, profesorul coordonator al proiectului, la care s-a lucrat timp de trei luni.

Grădinile, amenajate pe o suprafață de 550 mp

Grădina ascunsă

Cele 13 grădini care vor putea fi vizitate în Parcul Drumul Taberei sunt: grădina terapeutică, grădina de plante perene, grădina zen, grădina alpină, grădina ascunsă, grădina biodiversității, grădina comunitară, grădina verticală, grădina din balcon, grădina mozaic, grădina romantică, grădina de plante aromatice și grădina de legume.

Grădina verticală

Acestea vor fi amenjate pe suport de paleți, dintr-o gamă variată: de la plante perene, flori și ierburi decorative până la arbori și arbuști. Toate plantate în aproximativ 6.000 de ghivece. Acestea, alături de materialele de grădinărit necesare, sunt oferite de sponsori.

Grădina biodiversității

Primele zece grădini vor avea 250 mp. Fiecare se va întinde pe o suprafață de aproximativ 25 mp și va fi concepută în jurul unui anumit subiect, va avea câte o poveste, propriile caracteristici și elemente de design. De asemenea, vor avea un tablou, o sculptură sau o instalație realizate din materiale reciclate (doze de aluminiu, capace de sticle etc.) de către artiștii plastici ai Asociației Alucro.

Grădina romantică cu pianină și plină de trandafiri

Celelalte trei vor fi mai mari și vor fi realizate pe 300 mp (fiecare va avea câte 100 mp) de către peisagiștii Primăriei Sectorului 6, coordonați de Andrei Kerekeș.

Grădina comunitară

”Grădina romantică, perfectă pentru îndrăgostiți, va avea 250 de trandafiri, pianină decorată cu flori, dar și un balansoar și un foișor. Stilul romantic este unul practic pentru că permite includerea pieselor de mobilier vechi, combinatiile de piese de mobilier si trucurile estetice care asociaza vechiul cu nou.

Grădina terapeutică

Cea aromatică va fi realizată din 300 de lavande, cimbrișor, busuioc, rozmarin, mentă, 100 de flori perene și anuale frumos colorate și mirositoare, o zonă de deck și elemente din lemn, o masă cu scaune. Grădinile cu plante aromatice sunt ușor de întreținut, se cultivă ușor fără a necesita îngrijiri speciale și se pot planta în orice colțișor, pentru a-ți crea propria sursă de mirodenii.

Grădina curcubeu

Grădina de legume și plante repelente va avea straturi înălțate din lemn de diferite dimensiuni, decorațiuni rustice, 150 răsaduri de legume, roșii, ardei, vinete, 30 plante fructifere de grădină, printre care și căpșuni, 150 de flori, alee din pietriș, dar și o sperietoare de ciori, care va întregi peisajul”, a explicat peisagistul Andrei Kerekeș.

Alte amenajări spectaculoase realizate de artistul florist Nicu Bocancea la West Side Flower Fest

Grădina de legume

Nicu Bocancea, al 4-lea florist al Europei, vine la West Side Flower Fest cu patru amenajări intitulate: ”Poartă spre o lume mai bună”, ”Podul romantic”, ”Cercul vieții” și ”Labirintul copilăriei”. Și el le va realiza tot săptămâna aceasta. Seniorii înscriși la cluburile deschise de DGASPC Sector 6 pregătesc la rândul lor o rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili.

Grădina din balcon

West Side Flower Fest va fi organizat pe o suprafață de 43.000 mp, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei, între strada Brașov și Aleea Poiana Muntelui. Traficul auto va fi restricționat, începând de joi 8 iunie, ora 20.30, când vor începe pregătirile pentru expozanți și street food. Restricțiile de circulație vor fi ridicate pe 12 iunie, la ora 5.00. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6 și se autosusține financiar din sponsorizări.

Grădina mozaic

Total
0
Shares
Pe aceeași temă