Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Vaticanul își va electrifica flota auto: acord cu Volkswagen pentru livrarea a 40 de vehicule full electrice

Grupul Volkswagen a încheiat un acord cu autoritățile de la Vatican, în contextul tranziției orașului-stat către modalități sustenabile de mobilitate. 

Potrivit unui comunicat al producătorului auto german, la începutul anului 2024, în flota Vaticanului vor fi livrate circa 40 de automobile full electrice Volkswagen din gamele ID.3ID.4 și ID.5

Aceste vehicule fac parte din strategia de decarbonizare a celui mai mic stat din lume, care și-a propus ca până în anul 2030 să dețină o flotă auto neutră din perspectivă emisiilor de carbon. Pentru a realiza acest obiectiv, mașinile existente urmează să fie înlocuite treptat cu cele electrice, parte a proiectului numit “Ecological Conversion 2030”.

Primele două mașini au fost deja livrate 

Primele două vehicule electrice, modelul ID.3 Pro Performance, au fost deja livrate Vaticanului, fiind predate personal de către doi reprezentanți ai mărcii.

“Electrificarea flotelor devine din ce în ce mai importantă pe tot globul. Faptul că angajații Vaticanului se vor număra printre șoferii modelelor noastre electrice ID. este o țintă mare și o onoare pentru marca noastră, iar acest lucru subliniază atractivitatea modelelor noastre full electrice ID.”, a declarat  Imelda Labbé, oficial al mărcii VW.

Actualul Suveran Pontif alege să călătorească cu vehicule economice în consumul de combustibil

După cum informează agenția de presă Reuters, parcul auto oficial al Vaticanului include zeci de vehicule, majoritatea de culoare albastru închis.  

În prezent, Papa Francisc este transportat în interiorul Vaticanului și în împrejurimile Romei fie într-un Ford Focus, fie într-un Fiat 500, ambele în versiuni de bază. Spre deosebire de predecesorii săi, Papa a evitat să folosească automobile premium, masive, echipate cu blindaj antiglonț, cu un consum mare de combustibil. 

În plus, Reuters subliniază că în comunicatul remis nu este specificat dacă acordul cu fabricantul de la Wolfsburg include și producția “papamobilelor”, vehiculele albe, cu garda la sol crescută, construite special pentru deplasările publice ale Suveranului Pontif. Unul dintre prototipurile utilizate în prezent de Papa Francisc este produs de Mercedes-Benz.

Papa Francisc, implicat activ în demersurile de protejare a planetei

Așa cum înștiințează publicația HotNews.ro, anunțul electrificării parcului auto al Vaticanului vine cu aproximativ două săptămâni înaintea summitului COP 28 privin d schimbările climatice, găzduit de Emiratele Arabe Unite.

În cadrul summitului ce va avea loc între 30 noiembrie și 12 decembrie, Papa Francisc se va adresa liderilor mondiali.

În vârstă de 86 de ani, Papa Francisc este recunoscut pentru inițiativele sale în direcția protecției mediului, militând pentru adoptarea unor măsuri care să combată efectele tot mai severe ale schimbărilor climatice. 

Chiar la începutul lunii octombrie a acestui an, Papa Francisc a publicat un îndemn apostolitic de 12 pagini, intitulat “Laudate Deum”, prin care atrage atenția asupra crizei globale pe care o provoacă schimbările climatice

via Volkswagen Reuters 

Sursă foto: Volkswagen AG

Total
0
Shares
Pe aceeași temă