Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Podul Mare din Cișmigiu, un simbol al parcului monument istoric, a fost restaurat

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat finalizarea lucrărilor la Podul Mare din Parcul Cișmigiu, un simbol al grădinilor monument istoric. Lucrările de reabilitare au fost realizate de către Trustul de Clădiri Metropolitane și au început în luna august a anului 2022.

Podul era un pericol pentru trecători

Înainte de reabilitare, Podul Mare se afla într-o stare avansată de degradare și reprezenta un pericol pentru oamenii care îl traversau.

Podul Mare din Cișmigiu, după reabilitare. Credit foto: Facebook Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că lucrările au fost finalizate:

”Lucrările de consolidare și renovare a Podului Mare, construit în urmă cu peste o sută de ani (în perioada 1913- 1914), au fost finalizate, iar Trustul de Clădiri Metropolitane face în prezent ultimele finisaje, astfel încât să putem demara procedura de recepție la finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp.

Podul nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici reparații. Din cauza degradării, acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori. De aceea, erau extrem de importante reparațiile capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției”, se arată în postarea edilului.

Credit foto: Facebook Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial

Total
0
Shares
Pe aceeași temă