Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Investiții în parcurile Bucureștiului: Podul Mare din Cișmigiu intră în consolidare, se construiește un nou pod pietonal în Parcul Regele Mihai I.

Parcurile sunt plămânii verzi ai orașelor. Tocmai de aceea, este foarte important ca ele să fie bine îngrijite, astfel încât să ofere un spațiu de calitate pentru petrecerea timpului liber, accesibil tuturor locuitorilor. În București, starea parcurilor a fost criticată în ultimii ani, însă Primăria Generală pregătește mai multe investiții în cele mai importante parcuri ale Bucureștiului: Cișmigiu și Regele Mihai I. 

Nou pod pietonal în Parcul Regele Mihai I.

Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, va construi un pod pietonal în Parcul Regele Mihai I, fost Herăstrău.

Primarul General, Nicușor Dan: ”Am semnat autorizația de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău.

Podul va asigura deplasarea în siguranţă atât a vizitatorilor, cât şi a ambarcaţiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul C.F. În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF.

În perioada următoare, ALPAB va demara procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de 2.246.644,72 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a investiției este de 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție.”

Podul Mare din Cișmigiu a intrat în consolidare

”Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.”, a anunțat Primarul General, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Podul Mare din Cișmigiu – Foto Facebook Nicușor Dan

”Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției.”, a completat edilul.

Lucrările sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului.

Urmează și modernizări ale locurilor de joacă

Pe 15 iunie 2022, Nicușor Dan anunța pe pagina sa de Facebook faptul că Primăria Capitalei realizează o consultare a pieței pentru furnizarea de echipamente noi pentru 22 de locuri de joacă. Acestea urmează să înlocuiască o serie de locuri de joacă amplasate acum mai bine de 10 ani în parcurile Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Bordei, Tineretului, Verdi și Băneasa.

Sursă foto: Facebook Nicușor Dan

Total
0
Shares
Pe aceeași temă