Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

11 birouri de arhitectură au propus soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii. Săptămâna viitoare se alege proiectul câștigător

Amenajarea Parcului Lacului Morii reprezintă un adevărat interes pentru specialiști. Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris cu proiecte în cadrul concursului internațional de soluții lansat în august și finalizat pe 21 octombrie. Acum, urmează analizarea și jurizarea lor de către o comisie tehnică a Ordinul Arhitecților din România (OAR), iar la finele lunii va fi anunțat proiectul câștigător, care va fi apoi implementat de către Primăria Sectorului 6.

În vara acestui an, primarul Ciprian Ciucu, anunța că vom avea încă un parc în Sectorul 6: Parcul Lacul Morii. Va fi unul liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare, care pornește din zona barajului Ciurel și a Parcului Crângași, continuă spre zona de nord, include insula și ajunge până la Chiajna. Va fi o oază de verdeață cu zone de recreere, terenuri de sport, spații moderne pentru evenimente culturale, chiar și sporturi nautice pe luciul apei.

Cum va arăta concret parcul din Sectorul 6?

Asta vor spune exclusiv specialiștii – arhitecți, urbaniști, peisagiști, sociologi, antropologi. În acest sens, a fost lansat un concurs internațional de soluții pentru a alege cea mai bună idee de amenajare.

„Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Mergem 100% pe mâna experților”, declara în august primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu: ”Mii de oameni se plimbă seară de seară pe Lacul Morii, pentru că este locul de unde se vede cel mai frumos apus din București”

De atunci a urmat o perioadă de întrebări, de vizite în teren și de predare a proiectelor. 11 lucrări au fost depuse în concurs, a anunțat azi, 24 octombrie, Ordinul Arhitecților din România. În perioada 24-27 octombrie, acestea vor fi analizate și verificate de o comisie tehnică, pentru ca în perioada 28-30 octombrie să aibă loc jurizarea.

Câștigătorul concursului va fi anunțat peste o săptămână

Juriul va fi unul independent, internațional, format din arhitecți, peisagiști, urbaniști și biologi din România, Grecia, Portugalia și Germania. Marele câștigător al concursului de soluții va fi anunțat luni, 31 octombrie.

Pentru alte detalii citește: Proiectul Parcului Lacul Morii prinde contur. Ciprian Ciucu: ”Va fi unul dintre principalele puncte de atracție din București”

„El va fi câștigătorul unui contract de proiectare în valoare de 2.677.700 de lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura circa 6 luni, pentru că vorbim de o suprafață mare, de kilometri buni. Apoi avem două opțiuni: să scoatem la licitație lucrarea, pe acea proiectare, sau să facem un contract cadru care să acopere cât mai mult din elementele pe care le conține proiectarea și să-l dăm imediat în execuție. Lucrările vor fi etapizate”, a explicat edilul Ciprian Ciucu.

De asemenea, va fi un premiu II de 148.254 de lei și un premiu III de 74.127 de lei, fără TVA.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă