Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată un ansamblu de case pasive din România și cât costă întreținerea pentru o astfel de locuință

Hambar44, proiectul rezidențial cu cea mai bună eficiență energetică din piață la ora actuală,  își deschide showroom-ul pentru public miercuri, 15 februarie. Vizitatorii vor putea înțelege ce reprezintă cu adevărat un trai sustenabil, simțind pe pielea lor experiența unei case pasive.

Ansamblul este format din 12 vile, construite în stil “hambar”, un concept arhitectural nou în piața imobiliară românească. Având un design cu influențe nordice, acestea oferă locatarilor simplitate și eficiență spațiului de locuit, este construit doar din materiale 100% naturale, cu nivel de poluare 0, se arată în comunicatul de presă remis de către dezvoltator.

“In acest proiect am pus foarte mare accent pe sustenabilitate și eficiență și mult suflet. Sunt genul de locuințe pe care le vinzi cu inima deschisă, pentru că respectă toate normele de poluare și eficiență, reprezentând prin sine o dovadă  de respect atât față de clienți, cât și față de planetă. Am adunat o echipă de oameni extraordinari, cu zeci de ani de experiență în domeniul construcțiilor sustenabile și am reușit sa creăm un proiect ce se ridică la cele mai înalte standarde ale pieței imobiliare mondiale.” (Gabriel Focșeneanu, Hambar44)

Locuință sustenabilă sau cum să plătești iarna doar 200 de lei pentru întreținere 

Pentru a trăi intr-o casă de 130 de metri pătrați, clienții vor plăti, în timpul iernii, doar 200 de lei pe lună. Acest cost include încălzirea și apa calda menajera, fără a face rabat de la confortul propriu, spune dezvoltatorul.

“Suntem mândri sa o avem în echipa noastră pe Kamila Kaprzyk, arhitect acreditat Passive House, care, alături de arh. Ioana Isăilă, ing. Lucian Holban si ing. Dogeanu Angel, au conturat cea mai eficientă versiune de locuință din piață. Casele se bucură de o zona de zi spațioasă si deschisă și o zonă de noapte practică și intimă, comunicant eficient cu exteriorul. Izolația este făcută la cele mai înalte standarde de eficiență, pierderile de caldură fiind infime, iar încălzirea se face prin pompe de căldura geotermice cu 0 emisii de carbon.” (Gabriel Focșeneanu, Hambar44)

Comunitatea, una dintre valorile de bază 

Hambar 44 aduce, în premieră, primul Community Hub din România, incluse intr-o suprafata comuna de aproape 1000mp cu spațiu verde și piscină. 

“Ultimii ani ne-au făcut pe toți sa realizăm cât este de important mediul în care trăim, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Una dintre cele mai importante valori pentru noi a fost ideea de comunitate, de familie. Vrem ca locatarii Hambar44 să aibă posibilitatea de a forma o comunitate strânsă și echilibrată, bazată pe valori comune precum grija față de mediu, respectul pentru calitatea propriei vieți și pentru societate. Astfel, am creat un spațiu comun, exclusiv pentru locuitorii Hambar44, în care aceștia pot munci de acasă, organiza evenimente sau în care se pot relaxa pur și simplu.” (Gabriel Focșeneanu, Hambar44)

Hambar44 este primul ansamblu de case tip hambar din România, cel mai nou proiect rezidențial din Mogoșoaia și al doilea ansamblu din România care se ridică la standarde de “casă pasivă”. Ansamblul este format din 12 vile cu design nordic, având o suprafață medie de 150 de metri pătrați și include, în premieră în România, un Community Hub cu piscină, exclusiv pentru locuitorii săi. De asemenea, fiecare locuință are propria pompă de caldură geotermică cu 0 emisii de carbon, iar, în plus, sunt plantați peste 44 de copaci, pentru a avea o amprentă negativă de carbon.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă