Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Mașinile și camionetele au generat 48% din emisiile de dioxid de carbon din sectorul transportului global în anul 2022

Mașinile și camionetele au generat 48% din emisiile totale de dioxid de carbon produse în sectorul transportului global în anul 2022, potrivit unei analize realizate de platforma Statista, pe baza datelor Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Anul trecut, emisiile produse de mașini și autoutilitare au fost de peste patru ori mai mari decât cele ale transportului maritim internațional (10%) și chiar ale transportului aerian (11%). 

Totodată, vehiculele medii și grele de marfă au atins aproximativ un sfert din emisiile totale din transport în 2022, în ciuda faptului că au reprezentat o pondere mai mică a vehiculelor. 

Cele mai reduse cantități de emisii de CO2 din sectorul transporturilor au fost generate, conform Statista, de transportul feroviar (circa 1%). 

În total, sectorul transporturilor produce peste șapte miliarde de tone metrice de dioxid de carbon pe an

Deși transportul este doar unul dintre sectoarele responsabile pentru emisiile de CO2, acesta este unul semnificativ. Statista informează că, potrivit Emissions Database for Global Atmospheric Research, sectorul transporturilor s-a clasat pe locul al doilea la nivel mondial, după industria energetică, în 2022.  

Primii cinci cei mai mari contribuitori la emisiile globale de CO2 în 2022 au fost: industria energetică (38,1%), transporturile (20,7%), arderea industrială (17%), clădirile (8,9%), dar și procesele industriale (8,4%).

via Statista

Credit foto: Jacek Dylag / Unsplash

Total
0
Shares
Pe aceeași temă