Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Proiect pentru amenajarea a încă 90 de insule ecologice pentru colectarea deșeurilor în zonele de blocuri din Sibiu

În ședința extraordinară a Consiliului Local Sibiu de miercuri, 19 aprilie 2023, Primăria Sibiu a solicitat acordul Consiliului Local Sibiu pentru depunerea unui proiect în cadrul PNRR prin care să amenajeze încă 90 de insule ecologice pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor în zonele de blocuri.

“Am obținut deja finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 12,5 milioane de lei pentru amenajarea a 110 insule ecologice în locul platformelor existente în zonele de blocuri din Sibiu pentru colectarea deșeurilor. În 20 aprilie se deschide apelul 2 în cadrul PNRR pentru acest tip de proiecte și vom solicita fonduri nerambursabile pentru încă 90 de astfel de insule, valoarea finanțării solicitate fiind de 10 milioane de lei.

Principalul beneficiu al acestor investiții este taxarea pentru salubrizare în funcție de numărul real, contorizat digital, de aruncări pe fiecare apartament astfel că fiecare va plăti în funcție de cât de corect și conștiincios colectează reciclabilele. Investim astfel consistent în sistemul de gestionare a deșeurilor pe plan local, pentru protecția mediului în care trăim”, a menționat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Fiecare insulă va deservi minim 200 de utilizatori și va fi alcătuită din 5 containere individuale pentru biodegradabil, sticlă, plastic/metal, hârtie/carton și respectiv rezidual. Acestea vor fi dotate cu echipamente digitale pentru controlul accesului, dar și pentru transmiterea datelor la distanță, care vor fi colectate de un program informatic dedicat. Fiecare apartament arondat acestor platforme va primi carduri de acces astfel că se va înregistra numărul de utilizări/container, iar taxa de salubrizare se va calcula în funcție de acesta.

Scopul este acela de a motiva cetățenii să sorteze cât mai corect deșeurile și să utilizeze cât mai puțin containerul de rezidual, tipul de deșeuri a căror gestionare costă și poluează cel mai mult și care atrage cele mai mari penalizări legale pentru utilizatorii sistemului.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă