Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sibiul și cele 9 localități periurbane au obținut finanțare prin PNRR pentru achiziția primelor 36 de autobuze electrice

Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu (orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia) au oținut fonduri europene nerambursabile în valoare de 124,3 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență dedicate mobilității sustenabile.

“Am semnat la București contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin PNRR pentru achiziția a 36 de autobuze electrice, ce vor asigura transportul în Municipiul Sibiu și în cele 9 localități care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu: orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Valoarea investiției este de 124,3 milioane de lei”, a anunțat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin proiect se vor achiziționa 36 de autobuze electrice și 48 de stații de încărcare a acestora, atât rapide, cât și lente. De asemenea, este prevăzută achiziția a 71 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibrid care vor putea fi utilizate de publicul larg. Următorul pas în realizarea acestui proiect este elaborarea documentației și demararea procedurii efective de achiziție.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă