Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Apple lansează primele sale produse neutre din perspectiva emisiilor de carbon. Noua gamă Apple Watch – progres către obiectivele climatice ale companiei

Prin intermediul unui comunicat recent, Apple, gigantul din domeniul tehnologiei, a anunțat lansarea primelor sale produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, care fac parte din noua linie Apple Watch.

Practic, în producția noii game de ceasuri inteligente Apple este atins un echilibru între emisiile de CO2 generate și cele compensate sau eliminate din atmosferă.

Potrivit companiei americane, inovațiile în materie de design și utilizarea energiei nepoluante au condus la reducerea emisiilor generate în fabricarea fiecărui model Apple Watch cu peste 75%. Apple va utiliza credite de carbon de înaltă calitate pentru a compensa cantitatea mică de emisii rămase, rezultând, în cele din urmă, o amprentă neutră de carbon a produsului.

Apple elimină pielea din toate produsele sale și o înlocuiește cu un nou material textil, elegant și durabil

Apple își propune ca, până în anul 2030, toate produsele sale să fie neutre din perspectiva amprentei de carbon, atât în privința procesului de fabricație și al întregului lanț global de aprovizionare, cât și a ciclului de viață al dispozitivelor.

Pentru a atinge acest obiectiv, producătorul a adoptat o serie de măsuri durabile, precum eliminarea pielii din toate produsele sale (inclusiv accesoriile pentru iPhone și curelele pentru Apple Watch) și extinderea utilizării materialelor reciclate în construcția iPhone-urilor. 

Compania va înlocui pielea cu un nou material textil numit FineWoven, elegant și durabil, realizat din 68% materiale reciclate post-consum. Mai mult, ambalajul folosit la noua linie Apple Watch este realizat complet dintr-un material pe bază de fibre, iar un ambalaj confecționat în proporție de 99% din fibre va fi utilizat pentru noul iPhone 15.

Așa arată materialul textil FineWoven, înlocuitor al pielii (Credit foto: Apple.com) 

Funcția Grid Forecast semnalează utilizatorilor când pot să utilizeze electricitate mai puțin poluantă

Apple a introdus, de asemenea, un nou instrument în aplicația Home, numit Grid Forecast. Funcția informează utilizatorii când în rețea este disponibilă energie mai puțin poluantă, astfel încât aceștia să poată planifica când să utilizeze, de exemplu, aparatele cu un consum mare de electricitate. 

Lisa Jackson, Vicepreședintele Apple pentru Mediu, Politică și Inițiative Sociale, a evidențiat angajamentul companiei în privința luptei împotriva schimbărilor climatice. “Accentul pe care îl punem pe energia regenerabilă și pe designul cu emisii reduse de dioxid de carbon a condus deja la reduceri de emisii de top în industrie și nu încetinim ritmul”, a declarat Jackson, potrivit comunicatului menționat anterior.

Noua gamă Apple Watch conține metale reciclate în componentele cheie, inclusiv aluminiu 100% reciclat în cazul Apple Watch Series 9 (Credit foto: Apple.com)

Apple a adoptat o abordare clară și riguroasă a decarbonizării produselor, care acordă prioritate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră din cele mai mari trei surse de-a lungul ciclului de viață al produsului: electricitatemateriale și transport

Producătorul a expus criteriile pe care le are în vedere pentru a asigura neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon pentru fiecare ceas: 

  • utilizarea a 100% energie electrică nepoluantă pentru fabricarea și utilizarea produsului;
  • materiale reciclate sau regenerabile pentru 30% din greutatea produsului;
  • 50% din livrări realizate pe altă cale decât transportul aerian. În prezent, transportul produselor Apple în întreaga lume reprezintă aproximativ 9% din amprenta globală de carbon a companiei. 

Apple promite dedicare față de protejarea planetei / Investiții în parcuri solare și eoliene

Așa cum se arată în sursa citată, Apple și-a asumat angajamente ambițioase cu privire la protejarea mediului înconjurător. 

În anul 2020, compania a atins neutralitatea amprentei de carbon pentru operațiunile sale corporative globale și a anunțat inițiativa “Apple 2030”: o strategie îndrăzneață de a atinge neutralitatea climatică pe întregul său lanț valoric până în 2030

Apple informează că a început să construiască și să investească în parcuri solare și eoliene la scară largă pentru a-și alimenta centrele de date și birourile, în urmă cu peste un deceniu. Din 2018, toate birourile corporative, centrele de date și magazinele de vânzare cu amănuntul ale Apple din întreaga lume sunt alimentate cu energie electrică regenerabilă.

via Apple

Total
0
Shares
Pe aceeași temă