Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sute de bucureșteni au format sâmbătă un lanț uman în jurul zonei retrocedate din Parcul IOR: ”Fiecare centimetru de spațiu verde din București este important”

Credit foto: Facebook / Eliza Mureșan

12 hectare de spațiu verde distruse sistematic în ultimii 2 ani, peste 30 de incendii de vegetație, copaci otrăviți și haos administrativ – sunt cuvintele care descriu ce se întâmplă cu zona retrocedată din Parcul IOR.

Sâmbăta aceasta, pe 19 octombrie, a avut loc un protest la care au luat parte câteva sute de bucureșteni. Aceștia au făcut un lanț uman în jurul zonei retrocedate din Parcul IOR și și-au exprimat nemulțumirea față de starea în care a ajuns spațiul verde, dar și dorința a acesta să devină un teren public, să reîntregească Parcul IOR pentru comunitate.

Majoritatea participanților la protest au adus pancarte prin care și-au exprimat sentimentele față de ceea ce se întâmplă cu spațiul verde distrus sistematic în ultimii ani. S-au regăsit mesaje precum: ”Fără copaci nu există viață”, ”Dreptul la spațiu verde = Dreptul la respirație”, ”E parcul construit de bunicii noștri pentru nepoții noștri”, ”Vrem parc” sau ”Anchetați distrugerile din Parcul IOR”.

”Suntem impresionați de numărul mare de iubitori ai Parcului IOR care și-au rupt azi din timpul lor liber pentru a contribui la formarea lanțului uman în jurul zonei retrocedate. Sute de oameni cer ACUM autorităților să acționeze eficient pentru a stopa distrugerile. Susținerea voastră ne motivează să continuăm această cursă lungă pentru recuperarea spațiului verde care aparține comunității noastre.”, a transmis Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan, unul dintre organizatorii protestului, pe pagina sa de Facebook.

Printre oamenii preocupați de starea Parcului IOR, care au participat la realizarea lanțului uman, s-a numărat și Silviu Istrate, influencer și streamer pe platforma Twitch. Într-un mini interviu acordat pentru unul dintre grupurile care a organizat protestul – Aici a fost o pădure / aici ar putea fi o pădure, acesta a spus:

”Am venit astăzi aici pentru că fiecare centimetru de spațiu verde din București este absolut important. Urmăresc ce se întâmplă în Parcul IOR de multă vreme, am văzut cum s-au ars copaci, am văzut cum s-au otrăvit copaci, am văzut cum primarul s-a făcut că nu vede, am văzut ”rechinii imobiliari” care încercau să prostească oamenii că aici se va face raiul pe pământ. Starea actuală a parcului mă face să mă simt furios și cred că ar trebui să luăm atitudine pentru protejarea fiecărui metru pătrat de spațiu verde din București, pentru că avem din ce în ce mai puțin de la zi la zi.”, a precizat Silviu Istrate, participant la protest

Total
0
Shares
Pe aceeași temă