Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Tramvaiul Imperio cu numărul 100 a ieșit astăzi pe traseu în București. Urmează mai multe investiții în transportul public – Nicușor Dan anunță că șantierele la liniile de tramvai încep în mai 2025

Colaj GreenCommunity - credit foto tramvai Imperio: LCV / Shutterstock.com

Tramvaiul Imperio cu numărul 100 a ieșit astăzi pe traseu în București. Prilej pentru edilul Nicușor Dan de a ține o conferință de presă, în care vorbit despre acest proiect, dar și despre transportul public în general. Alături de Primarul General, la conferință au luat parte Viceprimarul Stelian Bujduveanu și Valer Blidar, omul de afaceri care deține Astra Vagoane Călători.

Nicușor Dan: Suntem la sfârșitul unui proiect foarte important

”Suntem la sfârșitul unui proiect foarte important pentru Bucureșteni, am ajuns să primim cel de-al 100-lea tramvai nou din lotul de 100 pe care compania Astra Arad l-a furnizat Municipiului București.  Tramvaiele care au venit deja au adunat peste 8.000.000 de kilometri parcurși prin București – sunt silențioase, fiabile, ceea ce trebuie să aibă Capitala în 2024.”, a declarat Primarul General.

Acesta a ținut să mulțumească bucureștenilor pentru faptul că aleg să utilizeze tot mai mult transportul în comun și a vorbit și despre viitoarele investiții, precizând faptul că lucrările de modernizare la mai multe loturi pentru șinele de tramvai vor începe în luna mai a anului viitor.

”Vreau să mulțumesc bucureștenilor care aleg să folosească tot mai mult transportul public. După cum știți, am adus în acest mandat care se încheie încă 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze cu autonomie. Avem contracte semnate pentru modernizarea 50 de kilometri de linii de tramvai și se lucrează la 2 loturi – sperăm să terminăm anul acesta lucrările la linia 5. Am fi pregătiți să începem celelalte loturi însă există o întârziere pe banii europeni, astfel că probabil lucrările la celelalte loturi vor începe undeva în luna mai a anului 2025.”, a explicat Nicușor Dan. 

Bujduveanu: Ne ținem și în mandatul următor de modernizarea transportului în comun

”Acest proiect a fost un pariu al Municipalității, pe care iată că îl finalizăm în decursul unui singur mandat.  Achizițiile noastre arată că Municipiul București se duce în direcția corectă. Vrem să avem un transport public în care cetățenii să fie invitați, să fie încurajați să lase mașinile acasă și să-l folosească. 

Vă promitem că și în mandatul următor ne vom ține de modernizarea transportului în comun, vom avea mult mai multe investiții. Vă pot garanta, la nivelul Consiliului General că vom aloca resursele necesare pentru a finaliza proiectele de infrastructură, dar și de achiziții de mijloace noi de transport în comun.”, a declarat Viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Blidar: Puteam livra tramvaiele mai rapid decât termenul prevăzut

Valer Blidar, cel care deține Astra Vagoane Călători, a vorbit despre seriozitatea companiei Astra, precizând că firma sa a fost prezentă la evenimentul Innotrans Berlin, unde a prezentat un nou model de tramvai. De asemenea, deși tramvaiele au fost livrate conform graficului asumat, Blidar a ținut să precizeze că acestea puteau fi livrate mai devreme dacă nu ar fi fost problemele legate de transportul pe Valea Oltului.

”Am demonstrat că noi suntem o firmă serioasă, cu oameni de cuvânt. Noi puteam livra tramvaiele cu aproximativ 2 luni mai devreme, însă nu am făcut acest lucru din cauza faptului că nu le puteam livra decât pe Valea Oltului, drum care a fost închis timp de o lună.”, a spus Valer Blidar.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă