Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Capitalei vrea să transforme Piața Revoluției în spațiu exclusiv pietonal. Detaliile proiectului, prezentate, în premieră, de Stelian Bujduveanu la conferința GreenCommunity

Viceprimarul General al Bucureștiului, Stelian Bujduveanu, a anunțat, în premieră, la conferința ”Orașul la scară umană – Manifest pentru regenerare urbană durabilă”, organizată de publicația GreenCommunity, intenția de a transforma Piața Revoluției în spațiu exclusiv pietonal.

Propunere zona Piața Revoluției. Credit foto: Stelian Bujduveanu, pagina de Facebook

Este vorba despre zona din jurul Ateneului Român, care cuprinde Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei şi parcarea din faţa Ministerului Afacerilor Interne. Oficialul Primăriei Municipiului București a explicat că acest proiect implică transformarea în sens a unic a străzii Ion Câmpineanu, astfel încât să poată prelua fluxul de pe Calea Victoriei, arătând că decizia este influențată de succesul pe care-l înregistrează programul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care presupune pietonalizarea Căii Victoriei în week-end-uri.

“Avem un proiect – şi îl vom lansa. E faimos proiectul, toată lumea a discutat, dar nimeni nu l-a pus pe hârtie. Ştiţi toată zona de la parcarea George Enescu, de la Ateneu din faţă? Din analizele noastre şi din punctul nostru de vedere – şi al meu personal – este singura zonă care se pretează pentru a fi o veritabilă zonă pietonală, de ‘leisure’ pentru Municipiul Bucureşti. (…) Avem şi proiectul PIDU – pietonalizarea din faţa Comitetului Central.

Stelian Bujduveanu a prezentat, în premieră, la conferința organizată de publicația GreenCommunity, proiectul de transformare a Piaței Revoluției în spațiu exclusiv pietonal (credit foto: Iustin Ichim)

Dar hai să fim mult mai curajoşi. Şi proiectul pe care noi îl avem astăzi la nivelul Direcţiei Transporturi şi pe care îl vom lansa în perioada următoare este o sistematizare a traficului, încât să împingi traficul de pe Calea Victoriei, de la intrarea în piaţă, pe Ion Câmpineanu, iese în faimoasa intersecţie care dă în sus, spre Magheru. Adică tu reuşeşti să fluidizezi toată zona de acolo. Şi ai, în sfârşit, în Municipiul Bucureşti, o piaţetă care poate fi amenajată”, a spus Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul general al Capitalei a mai precizat că proiectul va fi supus dezbaterii publice, evidențiind însă că nu sunt necesare exproprieri sau plan urbanistic zonal, motiv pentru care poate fi implementat în timp foarte scurt.

Numeroși oameni s-au adunat la POINT pentru a urmări dezbaterea pe tema dezvoltării sustenabile a orașelor și expoziția de proiecte de regenerare urbană. (credit foto: Iustin Ichim)
Dezbaterea și expoziția "Manifest pentru regenerare urbană durabilă" reprezintă un eveniment satelit al festivalului Romanian Design Week 2023. Evenimentul este organizat de GreenCommunity, prezentat de UniCredit Bank, cu susținerea partenerilor FIP Consulting, Speedwell, Exim Banca Românească și Ordinul Arhitecților din România – Filiana București.

”Orașul la scară umană – Manifest pentru regenerare urbană durabilă” a adus în fața comunității un dialog între autorități din administrația locală, specialiști în urbanism și arhitectură, dezvoltatori imobiliari și reprezentanți ai societății civile pe tema reorganizării, revitalizării și reinventării spațiilor din oraș.

Conferința organizată de GreenCommunity, pe 22 mai 2023, la POINT, reprezintă cel de-al doilea episod al seriei de evenimente ”Orașul la scară umană”, prin care publicația promovează concepte de sănătate urbană prin dezbaterea unor probleme ale orașului cu impact asupra calității vieții locuitorilor.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă