Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Nicușor Dan îl invită pe Marcel Ciolacu să-i arate ”mafia imobiliară”. Premierul vrea soluții pentru ”problema traficului”

Colaj GreenCommunity. Credit fotografii Marcel Ciolacu și Nicușor Dan: LCV / Shutterstock.com

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, îl invită pe premierul Marcel Ciolacu „la unul din zecile mari șantiere ilegale din București”. Invitația a venit în contextul în care, în prealabil, prim-ministrul l-a invitat pe edil la o discuție despre trafic.

”Prim-ministrul Marcel Ciolacu m-a invitat marți la ora 14 la o discuție pe tema traficului din București. L-am invitat și eu marți la ora 13 la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București. I-am invitat și pe subordonații săi, Prefectul și șefa Inspectoratului de Stat în Construcții, care refuză să își îndeplinească atribuțiile.

Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor statului în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic în București.”, este mesajul transmis de către Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Edilul Bucureștiului a susținut în mai multe rânduri faptul că unul dintre aspectele cele mai importante care generează traficul este chiar dezvoltarea urbană haotică.

La finalul lunii martie, Nicușor Dan a susținut o conferință de presă într-un cartier nou din zona serelor Berceni. Acesta a susținut că acolo, conform PUG, ar fi trebuit să rămână sere. A spus că: ”E Imposibil să găsești o soluție de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele în altele. Nu sunt nici măcar trotuare pe care oamenii să meargă”. 

Altă problemă a acestor cartiere nou construite este lipsa facilităților – în primul rând a infrastructurii educaționale, care generează trafic prin toți părinții care își duc copiii la școală sau grădiniță în alte parți ale orașului. Alte probleme sunt reprezentate de lipsa spațiilor verzi sau poziția departe de mijloace de transport de mare capacitate, care determină o mai mare dependență de mașina personală.

De altfel, Marcel Ciolacu a convocat discuția despre trafic tocmai în contextul începerii școlilor care, după spusele premierului, ”aduce probleme legate de trafic”. Acesta a susținut că ”trebuie mai multă implicare din partea autorităților locale și centrale, astfel ca bucureștenii să se poate deplasa decent în aceste luni dificile” și a atras atenția asupra șantierelor la metrou și liniile de tramvai, ”din cauza cărora traficul este blocat”. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă