Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Vrancart dezvoltă un parc fotovoltaic de 20 MW cu ajutorul unei finanțări de 16 milioane de euro de la BRD

BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire și instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 20,5 MW, cu facilități în sumă de 16 milioane EUR.

Proiectul se înscrie în strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidând resursa solară în portofoliul de inputuri destinate producției cu amprentă de carbon redusă. Creditul acordat de BRD asigură finanțarea exclusivă a dezvoltării și operaționalizării parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual. 

Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare și va fi amplasat în zona adiacentă municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare. 

Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi consumată de companie în procesul de producție, surplusul urmând a fi livrat în rețeaua națională de transport și distribuție a energiei electrice.

”Suntem alături de companiile românești în demersurile lor de dezvoltare și tranziție sustenabilă, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesară o flexibilitate deosebită și viziune pe termen lung”, a spus Felix Daniliuc, Directorul Executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Société Générale. 

Evoluând firesc, în acord cu dinamica investițională asumată și potențialul de dezvoltare pe care l-am demonstrat deja, dar urmând și liniile de sustenabilitate și politicile actuale pentru energie verde, Vrancart inițiază acest proiect al cărui impact va fi semnificativ atât pentru companie, cât mai ales pentru comunitate. Mulțumim BRD Groupe Société Générale pentru parteneriat și susținere”, a declarat Paul Dumitrescu, directorul general al Vrancart S.A.

Vrancart S.A. este unul din principalii jucători pe piața produselor de carton ondulat și a hârtiilor igienico-sanitare din România. Fondată în 1977, compania este listată din 2005 la Bursa de Valori București, acționarii majoritari fiind Lion Capital S.A. și Pavăl Holding.

Credit foto: American Public Power Association / Unsplash
Total
0
Shares
Pe aceeași temă