Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

UniCredit este prima bancă pan-europeană care obține o certificare Global EDGE pentru echitate și incluziune de gen

 • UniCredit Bank România primește certificarea EDGE pentru echitate și incluziune de gen. Certificarea EDGE stabilește cele mai importante standarde globale de evaluare pentru diversitate, echitate și incluziune în afaceri.
  • Marcând un progres semnificativ în ceea ce privește egalitatea de gen, băncile UniCredit din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Croația și Serbia au primit certificarea EDGE, alăturându-se băncilor deja certificate din Italia, Germania și Austria.
  • Certificarea EDGE a UniCredit acoperă acum peste 80% din forța de muncă a Grupului, ceea ce face ca banca să fie eligibilă pentru certificarea globală.
  • UniCredit este prima organizație din industria bancară care deține certificarea EDGE în 10 țări și constituie un exemplu pentru instituțiile financiare din întreaga lume.

  UniCredit a atins o bornă importantă, devenind prima bancă pan-europeană cu certificare Global EDGE pentru diversitate, echitate și incluziune de gen, se arată într-un comunicat remis de către instituția de credit. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor susținute privind diversitatea și incluziunea depuse de băncile din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Croația și Serbia, care au obținut certificarea EDGE. Acestea se alătură băncilor deja certificate din cadrul grupului din Italia, Germania și Austria. De acum UniCredit este prima bancă care deține această certificare în 10 țări din Europa. Datorită acestor realizări, UniCredit este eligibilă pentru prestigioasa certificare Global EDGE.

  Certificarea EDGE este cel mai important standard global pentru diversitate, echitate și incluziune

  Certificarea EDGE este cel mai important standard global pentru diversitate, echitate și incluziune (DE&I). Pentru a obține această certificare, băncile UniCredit au fost supuse unei evaluări riguroase, de către o terță parte, pentru: reprezentarea în cadrul procesului de succesiune, a echității salariale, a eficienței politicilor și practicilor, și a caracterului incluziv la nivelul culturii organizaționale.

  Toate băncile UniCredit certificate EDGE se angajează să continue să promoveze egalitatea de gen și incluziunea la locul de muncă, urmând planurile de acțiune EDGE dedicate. Aceste planuri se bazează pe rezultatele procesului de certificare. Acestea includ angajamente precum garantarea reprezentării femeilor la toate nivelurile de conducere, crearea de oportunități continue de promovare și de remunerare egală, încurajarea bărbaților să profite de concediul de paternitate plătit oferit de bancă și multe altele.

  Andrea Orcel, CEO al UniCredit: “UniCredit este un exemplu pentru practicile de afaceri durabile în Europa. Sunt mândru că am devenit prima organizație din industria bancară care deține certificarea EDGE în 10 țări și prima bancă pan-europeană cu certificare globală. Să fii un campion în ceea ce privește diversitatea de gen, echitatea și incluziunea este parte integrantă a culturii noastre și ne întărește angajamentul nostru față de un set clar de principii și valori, componentă crucială a succesului nostru continuu în afaceri. Diversitatea deosebit de bogată a echipei noastre creează  un mediu favorabil incluziunii, necesar pentru a oferi cele mai bune soluții bazei noastre de clienți în creștere, din întreaga Europă.”

  Aniela Unguresan, fondator al Fundației EDGE Certified, a remarcat cu entuziasm: “Reușita UniCredit de a obține certificarea EDGE la nivel global este un pas revoluţionar în afaceri. Începând cu cinci dintre entitățile sale de afaceri în 2022 și extinzându-se acum pentru a include alte șase entități,  mai mult de 80% din totalul forței sale de muncă, UniCredit demonstrează un angajament profund față de Diversitate, Echitate și Incluziune ca motor al succesului durabil. Certificarea lor la nivel global spune multe despre încrederea lor în EDGE ca standard voluntar și certificare independentă. Este, de asemenea, o mișcare strategică pentru a valorifica un fond de talente diverse, stabilind noi repere pentru un loc de muncă incluziv și echitabil pentru toți. Prin obținerea certificării EDGE la nivel global, UniCredit nu creează doar o poveste emoționantă, ci este un pionier al viitorului afacerilor – divers, echitabil, incluziv și excepțional de inovator. Felicitări!”

  Oana Preda, Director People&Culture, UniCredit Bank România a spus“Câștigarea certificării EDGE este deopotrivă o recunoaștere a preocupării noastre pentru diversitatea, egalitatea de gen și incluziunea la locul de muncă și o motivație în plus să promovăm și mai mult aceste valori. Pentru noi, diversitatea și incluziunea sunt elemente importante care susțin inovația și performanța, fiind dedicați consolidării unui mediu de lucru echitabil și integrator, pentru toți colegii. Încurajăm o cultură în care fiecare coleg(ă) să se simtă valorizat(ă), respectat(ă) și susținut(ă) pentru contribuția sa unică. Sunt mândră că fac parte dintr-o organizație preocupată de diversitate, incluziune și egalitate de gen.” 

  Total
  0
  Shares
  Pe aceeași temă