Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată noile autobuze electrice și troleibuze care vor circula în curând prin București

În următoarele luni, în București, vor ajunge 100 de autobuze și electrice noi și 100 de troleibuze noi. Licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze noi a fost câștigată de producătorul polonez Solaris, autovehiculele urmând a fi livrate în intervalul ianuarie-martie 2024. Cât despre autobuzele electrice, acestea sunt achiziționate de la compania BMC și vor ajunge în București începând cu luna noiembrie a acestui an.

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a oferit imagini în premieră cu noile autobuze electrice BMC prin intermediul paginii sale de Facebook. Acesta a mai anunțat că cele 100 de vehicule sunt pregătite în acest moment pentru a fi livrate către Capitală.

”Autobuzele au 12 metri lungime, autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”, a explicat Stelian Bujduveanu prin intermediul postării pe pagina sa de Facebook.


De asemenea, Viceprimarul Stelian Bujduveanu a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu noul model de troleibuz care urmează să circule prin Capitală. Este vorba despre un vehicul care face parte din flota orașului Târgu-Jiu, adus la București pentru câteva teste în depoul Bucureștii Noi și un eveniment de prezentare.

Astfel, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, bucureștenii au putut admira în premieră atât troleibuzul Solaris, cât și un autobuz electric BMC, în weekend-ul 16 -17 septembrie, la intrarea în Parcul Regele Mihai. 

Sursă imagini: Facebook / Stelian Bujduveanu

Total
0
Shares
Pe aceeași temă