Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Brașov: Finanțare nerambursabilă de 4,7 mil. de lei pentru instalarea a 80 de stații de încărcare a mașinilor electrice

Prin intermediul unui comunicat recent, Primăria Municipiului Brașov a anunțat obținerea unei finanțări nerambursabile de circa 4,7 milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea a 80 de stații de încărcare a mașinilor electrice

Conform primarului Allen Coliban, noile stații vor fi situate în interiorul cartierelor, “pentru a asigura acest serviciu rezidenților”.

Datele prezentate de municipalitate arată că, în prezent, în “orașul de sub Tâmpa” sunt înregistrate 1.136 de autovehicule electrice, dintre care 866 de autoturisme și 71 de motociclete. Acestora li se adaugă 5.079 de autoturisme hybrid, o parte semnificativă având sistem plug-in.

Brașovul va atinge borna de 250 de stații publice de încărcare a mașinilor electrice

“Prin acest proiect, Brașovul ajunge la 250 de stații publice de încărcare, unele instalate, altele în diferite etape de implementare, dar toate cu sursă de finanțare asigurată. Brașovul este, cu siguranță, unul dintre orașele cele mai prietenoase cu autoturismele electrice”, a precizat primarul Coliban, conform sursei citate.

“Ne dorim să facem din Brașov capitala verde a României și să atingem ținte ambițioase în ceea ce privește reducerea poluării, dar pentru a le cere brașovenilor să treacă la un transport electric, trebuie să le asigurăm și infrastructura necesară încărcării autovehiculelor electrice”, a mai transmis edilul.

via Primăria Municipiului Brașov

Total
0
Shares
Pe aceeași temă