Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Mercedes-Benz va deschide primele stații de încărcare de mare putere pentru mașini electrice, parte din propria rețea globală, în această toamnă

Mercedes-Benz va deschide primele stații de încărcare de mare putere pentru vehicule electrice în această toamnă, implementând planurile sale ample de extindere a infrastructurii globale de încărcare, informează un comunicat recent al producătorului german. 

Începând din luna octombrie, primele hub-uri de încărcare Mercedes-Benz vor intra în funcțiune în Atlanta (SUA), Chengdu (China) și Mannheim (Germania). 

Până la sfârșitul anului 2024, brandul german își propune să își extindă în continuare rețeaua globală de încărcare la peste 2.000 de puncte de încărcare de mare putere. Obiectivul pe termen lung al fabricantului auto, potrivit comunicatului, este de a crea peste 2.000 de hub-uri de încărcare cu mai mult de 10.000 de puncte de încărcare în întreaga lume, până la sfârșitul deceniului.

Mercedes-Benz stabilește noi standarde pentru electromobilitate: putere de încărcare de până la 400 kW

În funcție de regiunea în care vor fi instalate, stațiile vor oferi o putere de încărcare de până la 400 kW. Datorită sistemului de management inteligent al încărcării, fiecare vehicul va putea fi încărcat la puterea sa maximă. Astfel, timpul de încărcare pentru clienți este redus la “un minim absolut”, transmit oficialii Mercedes-Benz. 

Stațiile de încărcare vor fi amplasate aproape de arterele majore de circulație și în proximitatea unor anumite reprezentanțe Mercedes-Benz și vor oferi clienților multiple facilități, precum băuturi răcoritoaregustări și toalete.

Credit foto: Mercedes-Benz Mobility AG

Pentru a asigura securitatea, compania intenționează să doteze hub-urile de încărcare cu sisteme de supraveghere video. Mai mult de atât, stațiile vor dispune de stâlpi de iluminat inteligenți, echipați cu elemente LED funcționale, care vor oferi informații despre disponibilitatea punctului de încărcare și starea de încărcare a vehiculului, iar copertinele de la hub-urile de încărcare vor oferi protecție împotriva intemperiilor.

Hub-uri vor fi, de asemenea, echipate cu sisteme fotovoltaice pentru a furniza energia necesară iluminatului și supravegherii video.

Încărcătoarele vor putea fi folosite și de vehicule electrice de alte mărci

Mercedes-Benz înștiințează că rețeaua de încărcare va fi disponibilă tuturor clienților de vehicule electrice, indiferent de marcă. Cu toate acestea, posesorii de Mercedes-Benz vor beneficia de avantaje speciale: de exemplu, posibilitatea de arezerva un punct de încărcare prin intermediul aplicației Mercedes-Benz me Charge, pentru a reduce timpii de așteptare. 

În plus, cu ajutorul sistemului de navigație inteligent Mercedes-Benz, stațiile de încărcare vor putea fi integrate direct în planificarea rutei pentru a arăta cea mai bună modalitate de încărcare. 

Pentru a face experiența de încărcare și mai convenabilă, stațiile de încărcare vor oferi caracteristici suplimentare de confort, cum ar fi Plug & Charge. Acest serviciu le permite clienților Mercedes-Benz să automatizeze procesul de încărcare și plată, imediat ce cablul de încărcare este conectat.

CEO-ul Mercedes-Benz Mobility AG promite opțiuni de încărcare fiabile și ușoare

Credem cu tărie că mobilitatea electrică este cheia unui viitor sustenabil, cu zero emisii. Scopul nostru este să creăm o infrastructură care să ofere vehiculelor electrice opțiuni de încărcare fiabile și ușoare. În acest fel, susținem în mod activ transformarea către mobilitatea electrică”, a declarant Franz Reiner, CEO Mercedes-Benz Mobility AG, conform sursei citate. 

Cu rețeaua de încărcare de mare putere Mercedes-Benz, extindem opțiunile globale de încărcare și stabilim noi standarde în încărcarea vehiculelor electrice. Dorim să încurajăm clienții noștri să facă tranziția către vehicule cu emisii zero și, astfel, să contribuie pozitiv la protecția mediului înconjurător”, a mai înștiințat oficialul. 

via Mercedes-Benz

Total
0
Shares
Pe aceeași temă