Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Sondaj Genesis Property: Peste 51% dintre angajații români vor ca angajatorul lor să fie implicat în protecția mediului

Pentru aproximativ 51% dintre angajații români este important ca angajatorul să fie implicat în protecția mediului înconjurător, iar 48% ar favoriza lucrul într-o companie activă în acțiuni pentru comunitate, potrivit unui sondaj recent, desfășurat de unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, Genesis Property.

Totodată, cercetarea arată că pentru 36% dintre angajați este important ca spațiul de lucru să fie într-o clădire eficientă energetic. În plus, posibilitatea unui cutremur generează noi atitudini în rândul angajaților, întrucât 6 din 10 respondenți caută informații despre evaluarea riscului seismic al clădirii de birouri în care lucrează sau ar putea lucra.

Angajații români caută echilibrul dintre viața personală și cea profesională

Sondajul citat dezvăluie că pentru circa 68% dintre angajați contează foarte mult acțiunile angajatorului în găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională, în special la nivel de spațiu și flexibilitate.

Tot pe echilibru mizează 59% dintre respondenți, ca factor principal ce ajută la starea de bine de la jobSocializareaeste preferată de 30% dintre aceștia, iar momentele neplanificate și spontane sunt importante pentru 9,3% dintre angajați.

Acest sondaj a fost lansat în contextul dezvoltării campusului YUNITY Park, din zona de Nord a Bucureștiului, de către Genesis Property.  Proiectul este văzut drept o extensie a mediului de birou, unde angajații și vizitatorii beneficiază de destinații adaptate stilului modern de viață personală și profesională. 

Sursă: Genesis Property

Conform unui comunicat al dezvoltatorului imobiliar, YUNITY Park are deja toate cele șapte clădiri încadrate în clasa A de eficiență energetică. Mai mult, alături de investițiile în eficiența energetică a clădirilor, ansamblul beneficiază și de 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, pe acoperișurile construcțiilor.

“Angajații trec într-o etapă în care devin mult mai selectivi și implicați în conștientizarea amprentei angajatorului, atât la nivel de mediu, cât și în cadrul comunității în care activează”, declară Ștefan Tudos, Vicepreședinte Genesis Property, așa cum reiese din comunicatul menționat anterior.

“Criterii precum eficiența energetică a clădirilor ce găzduiesc birourile și minimizarea riscurilor devin esențiale în discuția dintre angajat și angajator, atât în discuțiile pentru noi roluri, cât și pentru cele curente. Am evaluat corect această tendință, la rândul nostru, odată cu noul concept și execuția lucrărilor revoluționarului YUNITY Park”, a mai susținut reprezentantul Genesis Property.

*Sondajul Genesis Property despre starea de bine la locul de muncă a fost desfășurat în luna aprilie, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.307 utilizatori de internet din România. Circa 52% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

via Genesis Property

Credit foto: CHUTTERSNAP / Unsplash

Total
0
Shares
Pe aceeași temă