Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Spark pleacă din România. Compania de car-sharing invocă mediul de business nefavorabil și lipsa sprijinului din partea autorităților locale

Compania de car-sharing Spark își închide activitatea din România începând cu data de 1 februarie. Serviciul oferă bucureștenilor posibilitatea de a realiza curse eco-friendly, având o flotă de 350 de mașini 100% electrice.

Peste 46.000 de clienți folosesc în prezent serviciul de car-sharing electric, media de utilizare fiind de 3.500 de curse pe săptămână, cu o distanță medie de aproximativ 15 kilometri per cursă, se arată într-un comunicat de presă remis de către companie la finalul anului 2023.

Spark, firmă care activează în mai multe țări din europa de sud-est și țările baltice, invocă într-un mesaj transmis clienților, mediul de business nefavorabil și lipsa sprijinului din partea autorităților locale drept motiv pentru ieșirea de pe piața autohtonă. 

Redăm mesajul prin care SPARK își notifică clienții că părăsește piața din România:

Începând cu data de 1 februarie 2024, compania SPARK România este nevoită să își închidă activitatea.

De la lansarea noastră în 2019, am fost onorați să avem alături o comunitate dedicată, gata să facă schimbări de mentalitate și rutine, pentru a avea un oraș mai verde, cu emisii reduse de CO2 și mai puțin zgomot.

Decizia de închidere a fost luată în contextul unui mediu de business nefavorabil și în lipsa unui sprijin concret al autorităților locale pentru soluțiile de transport public alternativ, eco-friendly, printre care amintim și introducerea taxei de parcare pentru companiile care au în portofoliu vehicule electrice și desfășoară activități de car-sharing.

(…)

În perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024, ofertele SPARK pe termen lung vor fi restricționate progresiv. De asemenea, achiziționarea abonamentelor de membru nu va mai fi disponibilă. Toți utilizatorii care dețin planuri de membru active, a căror perioadă de valabilitate expiră după data de 1 februarie 2024, vor primi, în cont, contravaloarea perioadei achitate, rămasă neutilizată.

Din păcate, povestea SPARK se încheie aici, iar noi dorim să îți mulțumim pentru susținerea oferită de-a lungul timpului. A fost o călătorie minunată pe care am parcurs-o împreună, prin care am încercat să protejăm mediul și să transformăm mobilitatea urbană.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă