Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

AMAIS a lansat primul ghid de design incluziv din România, scris de arh. Iris Popescu, pentru spații și orașe echitabile ce iau în considerare nevoile unui spectru cât mai larg de utilizatori

AMAIS a lansat cartea „Design Incluziv: Exerciții de empatie în proiectare” scrisă de Iris Popescu, arhitect specializat în proiectare incluzivă și accesibilizare. Este primul ghid pentru arhitecți, urbaniști, constructori, persoane din administrația publică sau specialiști din domenii conexe care vor să pornească cu o viziune incluzivă atunci când dezvoltă spații și orașe echitabile ce iau în considerare nevoile unui spectru cât mai larg de utilizatori.

”Cartea pornește de la poveștile celor mai puțini vizibili, ale celor „nepoftiți”, „imprevizibili”, „diferiți de normă”, pentru care mediul construit poate deveni zilnic un șir de uși închise sau o cursă plină de obstacole.

Ghidul nu oferă soluții de accesibilizare, materiale sau dimensiuni, ci este un manifest colectiv care să ne reamintească tuturor de responsabilitatea pe care o purtăm față de comunitate. Este o invitație la dialog și o reiterare a importanței pe care o are designul incluziv pe termen lung pentru oameni cât mai diverși. Pentru mine, pentru tine și pentru societate în general. Este un îndemn la schimbare, empatie și creativitate.

De ce? Pentru că indiferent din ce categorie crezi că faci parte acum, nevoile și abilitățile tale se vor schimba în timp. Poți fi oricând persoana „nepoftită” de la masa dezbaterilor despre dezvoltarea mediului construit. Subiectul te include și pe tine”, a menționat arh. Iris Popescu.

AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială), ONG înființat în 2015, cu scopul de a construi o societate echitabilă pentru persoanele cu dizabilități permanente, temporare sau bazate pe context prin aplicarea principiilor designului incluziv în: arhitectură, tehnologie și proiecte sociale.

Cartea a fost tipărită prin Timbrul de arhitectură, finanțare susținută de OAR Național și se găsește online (AICI) și în librării.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă