Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

O nouă sesiune a programului “Rabla Plus” pentru persoane fizice va fi lansată joi, 23 noiembrie

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță o nouă sesiune a programului “Rabla Plus” pentru persoane fizice, după cum se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Persoanele interesate să achiziționeze un autoturism electric sau plug-in hybrid se pot înscrie în perioada 23 noiembrie 2023, ora: 10:00 – 8 decembrie 2023, ora: 23:59, în cadrul noii sesiuni a programului, lansată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 

Bugetul alocat programului este de 72.655.000 lei

“Începând cu ziua de joi, prin Administrația Fondului de Mediu, vom deschide o nouă sesiune pentru “Rabla Plus”. Este vorba de autoturismele electrice și plug-in hybrid. Această nouă sesiune se va adresa persoanelor fizice, pentru că avem niște sume de bani rămase ca urmare a derulării acestui program”, a comunicat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul unei declarații de presă de luni, 20 noiembrie.

Potrivit șefului de la Mediu, din bugetul alocat vor putea fi finanțate aproximativ 1.500 de autoturisme electrice: “Nu sunt bani foarte mulți, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanța aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, însă știu că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro

Aș mai adăuga faptul că, începând din anul 2016, când a început Programul “Rabla Plus”, până astăzi, am pus pe străzile României peste 36.000 de autoturisme 100% electrice, care înseamnă un mediu mai curat în orașele din România și multe alte beneficii”, a subliniat ministrul Mircea Fechet.

via Ministerul Mediului – România / Facebook 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă