Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Începe reabilitarea liniilor de tramvai din București. Nicușor Dan: Am atribuit contractele pentru lucrări la 6 loturi din cele 11 pentru care s-au depus oferte

Credit foto: INQUAM_Photos / Octav Ganea

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că a atribuit contractele pentru lucrări de reabilitare la primele 6 loturi (în total, 11,7 kilometri) de linii de tramvai din cele 11 loturi pentru care au fost depuse oferte. 

Conform anunțului postat de către Nicușor Dan, în perioada următoare vor intra în modernizare:

  • Liniile tramvaielor 23 și 27 de pe Bulevardul Mărășești (între Dimitrie Cantemir și Strada 11 Iunie).
  • Liniile tramvaielor 14, 36 și 46 de pe Bulevardul Chișinău.
  • Linia tramvaiului 46 pe Bulevardul Basarabia (de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la capăt terminal Republica).
  • Linia tramvaiului 16 și 36 pe Bulevardul Pompeiu – Petricani – Lacul Tei- Strada Reînvierii și Strada Turmelor.
  • Liniile 44, 45, 46 Gheorghe Duca – str. Alexandru Ioan Cuza – Calea Griviței – Bd-ul. Dinicu Golescu.
  • Liniile 14 și 36 Bd. Gării Obor – Ferdinand I – Șoseaua Pantelimon – Baicului. 

În total, Primăria Municipiului București a scos la licitație 15 loturi, care însumează aproximativ 50 de kilometri de linii de tramvai. Pe lângă cele 6 loturi pentru care au fost atribuite contractele, încă 5 loturi se află în faza de evaluare a ofertelor. Celelalte 4 loturi pentru care nu s-au depus oferte sunt în procedură de reluare a licitației.

Lucrările de reabilitare au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare și 12 luni de execuție pentru fiecare lot în parte.

Primăria vrea să cumpere încă 250 de tramvaie noi

Consiliul General a votat pe 29 iunie studiul de oportunitate aferent achiziției a 250 de tramvaie noi în București – în plus față de cele 100 de la Astra, care sunt în curs de livrare. Potrivit studiului de oportunitate aprobat, Primăria va achiziționa 100 de tramvaie din gama de 27 de metri, dintre care 10 bidirecționale, 100 de tramvaie din gama de 36 de metri și 50 de tramvaie din gama de 45 de metri.

”Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi”, anunța Nicușor Dan la finalul lunii iulie. ”Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 250 de tramvaie este de 836,5 milioane euro, iar pentru obținerea fondurilor necesare, pe lângă împrumutul pe care ne dorim să îl obținem, vom aplica și pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027”, a explicat edilul (detalii aici).

Total
0
Shares
Pe aceeași temă