Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Porsche va utiliza oțel cu o amprentă scăzută de carbon în producția mașinilor sale, începând cu 2026

Prin intermediul unui comunicat remis recent, Porsche a informat că, începând cu anul 2026, intenționează să utilizeze oțel cu o amprentă scăzută de carbon în producția mașinilor sale.

Producătorul german a semnat un acord cu H2 Green Steel, un start-up suedez care va produce oțel printr-un proces inovator, utilizând hidrogen și electricitate din surse regenerabile de energie. Acest lucru va conduce la emisii de CO₂ cu până la 95% mai mici decât în cazul producției convenționale de oțel, în care se utilizează cărbune cocsificabil.

Conform H2 Green Steel, noul material, care va fi produs în Boden, nordul Suediei, începând cu sfârșitul anului 2025, ar avea una dintre cele mai scăzute amprente de carbon de pe piață. 

Ce cantitate de oțel va livra H2 Green Steel către Porsche? 

Constructorul din Stuttgart transmite că până la 35.000 de tone de oțel cu emisii reduse, fabricate în Suedia de H2 Green Steel, urmează să fie utilizate anual pentru producția de serie a vehiculelor Porsche. Prin comparație, în 2022, 220.000 de tone de oțel au fost folosite în vehiculele Porsche.

“Porsche se străduiește să atingă un bilanț neutru din perspectiva emisiilor de carbon de-a lungul lanțului valoric pentru mașinile sale până în 2030. Oțelul cu CO₂ redus joacă un rol cheie în strategia noastră de sustenabilitate”, a explicat Barbara Frenkel, membru al Comitetului Executiv pentru Achiziții la Porsche AG, așa cum se arată în comunicatul menționat anterior.

“Energia, procesele și materialele reprezintă o parte semnificativă a emisiilor de CO₂ în lanțul de aprovizionare. De aceea, dorim să creștem utilizarea materialelor reciclate și a electricității sustenabile în procesele de producție ale furnizorilor direcți, ca parte a eforturilor noastre de decarbonizare”, a mai comentat Barbara Frenkel. 

După cum informează publicația ESG Today, și alte entități din sectorul auto, precum VolvoScaniaMercedes-Benz sau BMW, colaborează cu H2 Green Steel. 

via Porsche AG ESG Today 

Credit foto: Porsche AG

Total
0
Shares
Pe aceeași temă