Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Municipiului București vrea să extindă rețeaua de tramvai a Capitalei cu 15 kilometri

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în cursul zile de joi, 7 iulie, începerea demersurilor pentru prelungirea rețelei de tramvai a Bucureștiului cu aproximativ 15 kilometri, prin lansarea licitației pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente fiecărui lot.

”Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Cele 4 loturi

  • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii – tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.
  • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa. În caietul de sarcini al acestui lot se regăsește o soluție tehnică aparte. În zona Aeroportului Aurel Vlaicu, unde există constrângeri legate de amplasamentul în zone de servitute aeronautică, va exista o singură linie, iar electrificarea va fi propusă prin nivelul solului (șinei).
  • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

”Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Așteptăm depunerea ofertelor până pe data de 23 august”, a conchis Primarul General al Capitalei. 

În afară de zonele prevăzute în licitațiile pentru studiile de fezabilitate, anunțate de către Nicușor Dan, o altă extindere a rețelei de tramvai se va realiza pe Prelungirea Ghencea, odată cu lucrările de lărgire și modernizare a arterei. Astfel, în proiect sunt prevăzute 8 noi stații de tramvai și un terminal multimodal în vecinătatea intersecției cu Centura Capitalei.

Primăria Capitalei anunță și modernizări ale rețelei existente de tramvai

Pe lângă extinderile rețelei de tramvai propuse, Primăria Capitalei are în vedere mai multe modernizări ale rețelei actuale. Astfel, Nicușor Dan a anunțat că în curând vor fi lansate în SEAP licitațiile pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe care circulă liniile 40, 55 și 5. Toate cele trei linii au un flux mare de călători și leagă zone importante ale orașului, iar valoarea lucrărilor se ridică la 978 de milioane de lei fără TVA.

Modernizările de pe cele 3 linii însumează aproximativ 24 de kilometri de cale dublă de rulare pe artere importante precum Bd. Theodor Pallady, Bd. 1 Decembrie, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu. Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, Bd. Barbu Văcărescu, Soșeaua Stefan cel Mare.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă